La Setmana tanca recordant Montserrat Roig

10.09.2016

Després de nou jornades de literatura molt intenses, arriba l’últim dia de la Setmana del Llibre en Català, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest diumenge, 11 de setembre, la Setmana tancarà els actes d’enguany fent pujar els autors als escenaris a llegir les seves pròpies obres, i recordarà la periodista i escriptora, Montserrat Roig per commemorar els 25 anys de la seva mort.

Montserrat Roig | Foto Pilar Aymerich

Montserrat Roig | Foto Pilar Aymerich

L’últim dia de la Setmana, a més de celebrar la Diada, celebrarem la lectura. La programació arrenca a les 11 h del matí amb un seguit de lectures a càrrec dels mateixos autors, organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Mentre a l’escenari 1 comptarem amb la presència d’escriptors com Pere Ortís Escuer, Pura Peris, Joan Tudela, Albert Carrasco Guasques i Joan Baptiste Mollà, a l’escenari 2 hi haurà Agustí Clua, Teresa Saborit, Muriel Villanueva, Cinta Arasa, Josep Maria Jaumà i Maria Dolors Ventós.

Les lectures no pararan durant tot el matí a l’escenari 1, amb Marc Capdevila, Xavier Marzal, Colom Lleal, entre molts altres. Paral·lelament, a les 12:30 h, se celebrarà el lliurament del XV Premi Aurora Díaz-Plaja amb una actuació a càrrec de Josep Pedrals, que farà un recital poètic dedicat al públic infantil i juvenil, a l’escenari 2. 

Per tancar la programació d’aquesta edició es farà un homenatge a l’escriptora i periodista, Montserrat Roig amb motiu dels 25 anys de la seva mort, i constarà de dos actes. En primer lloc, a les 17.45 h, es farà una lectura a càrrec de l’escriptora, traductora i crítica literària, Maria Àngels Cabré, i el seguirà Roig, un recital d’homenatge conduït per Mònica Lucchetti, Carles Beltran i Llúcia Vives.

I per als més menuts, els personatges de la Biblioteca Virtual iniciaran les activitats de l’escenari 3 a primera hora, i els seguiran els contes de Max i Mia. I per acabar, a les 11.30 se celebrarà un espectacle familiar amb El cargol Mossi i el cuc, organitzat per Biblioteques de Barcelona. Per consultar els detalls de la programació, aneu al web de La Setmana.

Etiquetes: