La Setmana, dia a dia

8.09.2017

Segon dia a La Setmana. Aquest dissabte ve carregada d’activitats per a tots els públics: itineraris, presentacions, animacions, signatures, commemoracions, etc. A continuació en ressenyem les que considerem més importants, com la visita que farà aquest dissabte Paul Auster a la ciutat.

Paul Auster

Una de les cites destacades d’aquesta jornada és la presentació de l’últim llibre de Paul Auster, 4 3 2 1, que ja ha completat aforament. Sobre la novel·la, Xavier Serrahima en destaca, en aquesta crítica publicada a Núvol, que és una d’aquelles obres que no pot deixar ningú indiferent. L’autor nord-americà conversarà sobre el seu llibre amb Antoni Bassas a l’auditori COAC a les 12h.

Una altra de les novetats que es presentarà aquest dissabte és el llibre que acaba de publicar Maria Nunes, Rutes literàries de Barcelona (Meteora), a les 12.15h a l’escenari 1, juntament amb la periodista Pilar Argudo. “Barcelona desvetlla amor apassionats i de vegades rancors soterrats”, afirma l’autora en aquest article.

Així mateix, Manel Guerrero és qui s’encarregarà de fer una lectura a propòsit del Centenari del naixement de Josep Palau i Fabre, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, a les 16.45h a l’escenari 2. Tot seguit a les 17.30h, Bernat Puigtobella lliurarà el Premi Núvol de Contes 2017 a l’escenari 1: els finalistes d’enguany els trobareu en aquest article.

A les 18h hi ha programat un itinerari literari —pel qual cal inscripció prèvia— a partir de la novel·la guanyadora del Premi Josep Pla 2017, La fada negra, de Xavier Theros, ambientada poc després de la Primera Guerra Carlina: el punt de trobada és la font de Canaletes. A les 18.30h es presentarà una altra novel·la ambientada en la Solsona més carlina, i guardonada amb el Premi Llibreter, Els estranys, de Raül Garrigasait, acompanyat amb Bernat Puigtobella i Genís Sinca: el punt de trobada és a l’escenari 1. Finalment, a les 20h, Mary Beard conversarà amb Anna Guitart fent una Moritz sobre La veu i el poder de les dones, en què l’editorial Arcàdia ha aplegat dues de les seves conferències sobre les dones en l’àmbit públic.

A més a més, al llarg del dia autors com Antoni Clapés, Francesc Marco o Adrià Pujol signaran llibres a diverses parades. durant tot el dia a la zona de l’aqüeducte familiar hi haurà una lectura lliure a càrrec de Gènius i Valentina, en col·laboració amb La petita llibreria i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.