Paraules d’amor per obrir La Setmana

31.08.2016

La Setmana del Llibre en Català comença aquest divendres 2 de setembre, i ho fa amb un reguitzell d’activitats. Presentacions de llibres, signatures, espectacles, tallers… Tot un esdeveniment per encarar de la millor manera la tornada de vacances. 

Una imatge de l'obra de teatre Paraules d'amor, de Joan Ollé

Una imatge de l’obra de teatre Paraules d’amor, de Joan Ollé

La Plaça de la Catedral tornarà a acollir la Setmana del Llibre en Català, enguany des del dia 2 de setembre fins al dia 11. Divendres dia 2, tres activitats familiars es combinaran amb tres activitats per a adults, d’entre les quals destaquen la presentació del llibre d’Estel Solé, Si no puc volar (llegiu ressenya a Núvol); i la inauguració de La Setmana amb Paraules d’amor, un espectacle sobre els nostres barbarismes.

A les 18h, el públic familiar podrà triar entre si assistir a la signatura de llibres de Mamen Duch, autora de La Maia i el ioga (Ed. La Galera), o bé veure l’espectacle Escudella de poemes, que organitza Biblioteques de Barcelona i representa la Companyia L’Estenedor. A les 18:45, La Setmana ha convidat a la il·lustradora internacional Galina Miklinova perquè faci el taller Els menjamitjons, taller de creació de mitjons.

La Setmana del Llibre en Català quedarà oficialment inaugurada a les 19h, quan l’escenari 2 aculli l’obra Paraules d’amor. La representació, duta a terme per Cristina Arenas, Blanca García Lladó i Laura Pujolás, amb direcció de Joan Ollé i presentaada per Txe Arana, tracta els barbarismes que diem en el nostre dia a dia. Com diu Maria Nunes a Núvol, és un “espectàcul estupendu”.

Després de la inauguració, començaran les propostes culturals. A les 19:30, els seguidors d’Estel Solé podran dirigir-se al mòdul 33, on l’escriptora, dramaturga i actriu signarà exemplars del seu últim llibre, Si no puc volar. L’obra, publicada per la Rosa dels Vents, es presentarà el mateix divendres a les 20h a l’Escenari 1, amb la presència d’Estel Solé i amb Anna Guitart com a moderadora.

Justament a les 20h, els assistents a La Setmana podran escollir assistir a dos actes més. Per una banda, hi ha programada la conversa Idees per fomentar la lectura als transports públics de Barcelona, que comptarà amb Màrius Serra, Oblit Baseiria, Roser Ros i Bernat Puigtobella, editor de Núvol. L’acte l’organitzen Transports Metropolitans de Barcelona i La Setmana. Per altra banda, a les 20h Cesk Freixas també farà una lectura poètica de la seva obra, Alè de taronja sencera. Aquest recital està organitzat per Tigre de Paper Edicions.

Podeu trobar més informació a la web de La Setmana del Llibre en Català.