La Setmana del Llibre dedica el dimarts a les biblioteques

5.09.2016

Dimarts 6 de setembre les Biblioteques s’apoderen de La Setmana del Llibre en Català. Aquestes institucions públiques organitzen presentacions de llibres, trobades i espectacles relacionats amb el món de la literatura; les seves activitats es complementen amb altres actes, com ara la presentació de la Fira del llibre de Muntanya Vic-Collsacabra.

La Setmana fomenta la lectura entre totes les edats | Foto: La Setmana

La Setmana fomenta la lectura entre totes les edats | Foto: La Setmana

La Setmana del Llibre en Català acull dimarts el Dia de les biblioteques. L’acte encarregat de trencar el gel és la presentació del llibre “100 anys de biblioteques: i ara què?”, que tindrà lloc a les 13:30 a l’escenari 1 i que comptarà amb la presència de Santi Vila, conseller de cultura; Carme Fenoll, cap del servei de biblioteques de la Generalitat; i Montse Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Entre els expositors de La Setmana hi ha un estand de la Llibreria de la Diputació de Barcelona (caseta número 42) on es podran adquirir les darreres novetats editades per la corporació, com ara La Màquina de pensar. Ramon Llull i l’Ars combinatòria; Palau Güell. Gaudí: Itinerari de visita;  La Casa de caritat o Impulsos:  Emoció i qualitat de moviment en l’intèrpret escènic 2016.

A les 17h, la diada comptarà amb una cita de les biblioteques amb les institucions i empreses col·laboradores, que anirà a càrrec de 60 biblioteques i 5 empreses. A les 17:45h, les biblioteques de la Generalitat organitzen una trobada amb els seus autors de capçalera: Jose Luis García Herrera, Jordi Virallonga, M. Mercè Cuartiella, Meritxell Martí Orriols, Rodolfo del Hoyo i Manel Ollé Albiol.

Aquesta no és l’única trobada amb autors, ja que a les 18:30 les biblioteques organitzen una altra xerrada amb Xavier Gual, David Nel·lo, Miquel Fañanàs, Teresa Amat, Teresa Duch i Dolors Miquel; i a les 19:15, els assistents també podran sentir a Emigdi Subirats i Sebastià, Montserrat Galícia, Manel Ruiz Luis, Jordi Puntí, Anna Ballbona i Roger Vilà i Padró.

A part d’aquests actes, les Biblioteques de Barcelona organitzen a les 18h l’hora del conte, on el públic familiar podrà gaudir de l’espectacle familiar “El meu gran amic” a l’escenari 3, organitzat per Umpalumpa.  Els infants també podran demanar signatures als autors d'”El cargol i l’herba de poniol”, Montse Ginesta i Bernat Muntés; i al de “Generació Tomàtic”, Andrés Palomino, a les 18 i a les 18:30 respectivament.

Pels més menuts, a les 18:45 Clara Soler i la Companyia Peus Grossos durà a terme l’espectacle “Bona nit. Poemes per a l’hora d’anar a dormir” a l’escenari 3. L’última activitat per al públic familiar és a les 19h, quan Jordi Virallonga signa exemplars del seu llibre “animalons”, de Pagès editors. Per al públic juvenil, Andrés Palomina presentarà a les 17:30 el llibre “Generació Tomàtic” a l’acte “Demostra que tu també ets #GeneracióTomàtic!”.

Fora de la programació relacionada amb les biblioteques o amb el públic infantil, dimarts 6 de setembre també podem veure a La Setmana del Llibre en Català la presentació de la Fira del llibre de Muntanya Vic-Collsacabra, que tindrà lloc a les 12h i comptarà amb representants de l’Associació d’Editors en Llengua catalana, l’Ajuntament de Vic i l’Ajuntament de l’Esquirol.

A les 18h, Plataforma per la Llengua organitza la conversa “Què me’n dius de les polítiques per fomentar la literatura en català”, que modera Xavier Pérez Esquerdo i compta amb la presència de Roc Casagran, Bel Olid, Anna Fernàndez i Maria Rosa Mateu i Martínez. Una hora després, a les 19, el conseller de cultura Santi Vila conversarà amb el director del Tr3sC Miquel Curanta al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM).