La Setmana commemora Llull i Pere Quart

6.09.2016

Dimecres 7 de setembre, La Setmana del Llibre en Català prepara activitats variades que tenen com a pal de paller dues commemoracions: els 700 anys de la mort de Ramon Llull i el 30è aniversari de la mort de Pere Quart.

Joan Sala és el director de la Setmana del Llibre en Català | Foto: © LaSetmana

Joan Sala és el director de la Setmana del Llibre en Català | Foto: © LaSetmana

La Setmana del Llibre obrirà dimecres amb una celebració especial: la commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull. A les 10:30, el Comissionat de l’Any Llull, l’Editorial Barcino i Edicions de la Universitat de Barcelona faran una lectura de Blaquerna, obra de Llull, a càrrec d’estudiants i professors universitaris i personalitats de la cultura del país.

Continuant amb la commemoració de Llull, la Institució de les Lletres Catalanes organitza l’acte “Llegim Llull”, on Laura Borràs moderarà un debat entre Joan Santanach, Antònia Carré-Pons i Roc Casagran. Casagran serà també l’encarregat de recordar Pere Quart en el 30è aniversari de la seva mort, en un acte que tindrà lloc a les 17:15 a l’escenari 2.

L’altre acte destacat del dia és el lliurament del Premi Trajectòria, el guardó que el món literari i editorial català atorguen a un personatge que ha dedicat la seva treballat durant la seva trajectòria en favor de la cultura catalana . Aquest any, la premiada és la traductora Anna Casassas. Xavier Albertí conduirà l’entrega del premi, que està programat a l’escenari 2 a les 19:30h.

Dimecres 7, La Setmana acollirà les presentacions dels llibres Aprendre de lletres. Literatura i pedagogia, vides paral·leles, d’Enric Prats; Per la corda fluixa, d’Eloi Biosca, que parlarà sobre el risc de ser docent i LGTB; La ràbia, de Lolita Bosch, que formarà part d’un acte sobre la literatura com a eina contra el bullying; i La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula, de Xavier Antich. El col·lectiu de Narradors Centrals també parlaran de llibres a l’escenari 1 a les 18:30, amb Josep Maria Solà, Pilar Duocastella i Llorenç Capdevila.

A part d’aquests actes, dimecres també se signaran llibres a la setmana. Albert Vidal signarà l’obra Per què diem…? L’origen de 100 dites populars a les 18h; Roger de Gràcia farà el mateix amb 60 dies a Cuba a les 19h, i a la mateixa hora, Isidre Grau hi serà amb l’obra Primer paisatge. A part de firmar llibres, La Setmana durà a terme un l’itinerari literari Boig per tu a les 18h, a càrrec de Benvil i Veus públiques i amb Jordi Folch com a guia.

El públic adult també podrà gaudir amb la inauguració cinquena edició de l’Escola de Llibreria, que tindrà lloc al Casal de Metge a les 18h; l’acte “Mallorquins: els autors insulars dins  la literatura catalana”, de Club Editor, que serà a les 19:15h; i amb els vespres de poesia i música, que dimecres comptaran amb Assumpta Mercader i Pau Romero. El conte escollit per aquesta vetllada és La dona que somiava amb mariatxis”.

Pels més menuts, La Setmana organitza tres hores del conte per dimecres: a les 17,15h, Marta Cullerés farà de conta-contes i durà a terme el taller La Paula i els 5 moviments. A les 18h, Assumpta Mercader durà a terme l’espectacle familiar Tomba la tinta, amb la coordinació de les Biblioteques de Barcelona; l’últim conta-contes serà a les 19h, quan Laia Creus llegirà l’obra Sopa de lletres.