La Setmana commemora els 50 anys d’El Quadern Gris

1.09.2016

Dissabte 3 de setembre és el segon dia de La Setmana del Llibre en Català, i es presenta ple. Els seus organitzadors ofereixen tallers, trobades, rutes literàries, espectacles, conta-contes, i molt més, des de les 10 del matí fins les 20 del vespre. Aquí teniu els actes més destacats, com ara la commemoració dels 50 anys d’El Quadern Gris, de Josep Pla:

Josep Pla al Mas Llofriu

Josep Pla al Mas Llofriu

 

La Setmana del Llibre en Català prepara un cap de setmana ple d’activitats. La persona encarregada de trencar el gel és Elisenda Albertí, d’Albertí Editor, que dissabte a les 10 del matí durà a terme un itinerari literari sota el títol Barcelona en femení. Per assistir-hi, és necessària una inscripció prèvia de pagament.

A partir d’aquí, La Setmana ofereix activitats pels més petits, com ara una trobada de personatges de contes on gaudiran amb Peppa Pig, Teo, El Patufet, Ti, Bi, Da, Bo, Gènius, Valentina, Playme i Bit, entre d’altres. Els menuts podran passar un dia ben entretingut a la plaça de la Catedral, veient espectacles i descobrint el món dels llibres. Poesia, contes de ciència, lliuraments de premis… l’oferta familiar és múltiple i dura tot el dia.

Per al públic adult, destaquem la conversa sobre el món digital i la família que duran a terme Alba Castellví i Jordi Jubany a les 12h, moderada per Adam Martín. La sociòloga i educadora Alba Castellví és l’autora del llibre Educar sense cridar (Angle ed.), on explica com acompanyar als fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia. Castellví ha donat a Núvol 5 consells per infondre confiança als vostres fills.

Dissabte 3 de setembre es duran a terme 18 presentacions de llibres a La Setmana, de les quals en destaquem dues. A les 17h a l’escenari 1, l’escriptor Jordi Pijoan-López presentarà el llibre Els àngels de Sóar. L’obra tracta les dificultats, injustícies i quimeres viscudes per la comunitat gai en la lluita pels drets civils en el context de l’expansió de la sida.

Mitja hora més tard, a les 17:30, Sebastià Bennassar presentarà també a l’escenari 1 la seva obra Un oceà de memòria. En aquesta novel·la breu, Bennasar ens transporta a situacions que requereixen decisions extremes. L’acte estarà moderat per Jordi Milan, i organitzat per El Gall editor.

Sens dubte, dos dels actes més emocionants que acull aquest dissabte La Setmana del Llibre en Català són, per una banda, la Commemoració del 50è aniversari d’El Quadern Gris, de Josep Pla; i per altra banda, la presentació de Barcelona com a ciutat de la literatura.

“El quadern gris és, doncs, per damunt de tot una (esplèndida) obra literària, una indiscutible obra d’art, confegida per un escriptor en la seva plenitud de facultats”, escriu Xavier Serrahima en l’article de Núvol on reivindica l’obra de l’escriptor. És per això i molt més, que La Setmana homenatjarà els 50 anys de l’aniversari d’El Quadern Gris. L’acte tindrà lloc dissabte a les 16:45h, estarà organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i estarà dirigit per Maria Nunes.

A les 19h, l’escenari 2 de la Plaça de la Catedral comptarà amb la presentació Barcelona, Ciutat de la literatura. L’acte té lloc després que aquesta any la UNESCO proclamés Barcelona com a Ciutat de la Literatura. Marina Espasa, filòloga, escriptora, guionista, periodista cultural i traductora, serà l’encarregada de presentar la presentació, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

Podeu trobar més informació a la web de La Setmana del Llibre en Català.