La SalaFlyhard enceta la tercera temporada

5.09.2012

Jordi Casanovas, director de la SalaFlyhard | Foto: David Ruano.

 

Resulta que aquesta temporada la comencem estrenant el primer text que vaig escriure: LES MILLORS OCASIONS. En Ferran Utzet, un fantàstic nou director i una terna també fantàstica d’intèrprets com en Ramon Vila, en Jordi Rico i en Norbert Martínez, s’han trencat les banyes per armar aquest muntatge cruel i divertit estranyament molt connectat amb la nebulosa situació social i econòmica que estem vivint i que encetarà la temporada.

I estem molt contents de començar aquesta nostra tercera temporada. Perquè sembla mentida que sigui la tercera i perquè sembla mentida que ja hi haguem arribat. I perquè volem ser optimistes, perquè ho hem estat abans i ara toca més que mai. Tots ens deien que estàvem una mica grillats per voler obrir una nova sala de teatre. No els faltava raó. I sembla que la bogeria no té aturador. I en som una colla. Iniciem aquesta tercera temporada gràcies, especialment, a la Clara, a la Roser, a la Blanca, al Pablo i al Sergio que fan més hores que un rellotge per tirar endavant un projecte que ens demana dedicació, que sovint ens reporta escassa remuneració però que, no ens enganyem, ens dóna moltes alegries.

Alegries com la d’haver tingut la sala plena gairebé tots les funcions de la passa temporada. Alegries com la de tenir un públic cada vegada més fidel que ve a ulls clucs a la sala, sense saber res de l’espectacle que hi ha a la cartellera, perquè ja confia en el nostre criteri artístic. Alegries com la de fer saltar muntatges que hem cuinat amb tota l’estima del món a altres teatres amics com La Villarroel, amb BURUNDANGA i NIT DE RÀDIO DOS PUNT ZERO, i com el Teatre Lliure, amb LITUS (que es reestrena d’aquí a no res). Alegries com la de poder comptar amb els meravellosos i entregats equips de dramaturgs, directors i actors que ens van acompanyar la passada temporada, dels qui especialment recordem a Josep Mota. Alegries per poder comptar amb els també meravellosos equips que ens acompanyaran aquesta nova temporada. Alegries com la de veure el públic emocionat després d’una funció. Alegries de saber que els espectadors s’identifiquen amb els personatges. Alegries com que hi hagi cada vegada més grups animats a muntar nous espais teatrals per la ciutat. Ja ho veieu, de tant contents com estàvem, algú de nosaltres va saltar i va dir: Abaixem els preus de les entrades o, millor, fem-ho de franc per tothom. Massa engrescats estàvem aquell dia perquè finalment vam haver de tocar de peus a terra quan vam llegir la circular del gestoria i vam fer números amb el nou IVA.

Total, que aquest any ens toca començar de nou. Comencem amb nous preus. Deixarem escollir al públic, per descomptat, entre 10 i 15 euros l’entrada. Sabem que molts ja pagaven 10 euros de gust, fins i tot alguns en pagaven una mica més a la sortida un cop vist l’espectacle. Sabem que n’hi ha que no podrien venir mai a la sala si no fos pel preu més econòmic. Així, mantindrem un dia setmanal en el que el públic podrà escollir entre 5, 10 o 15 euros. Però ens toca pagar el que ens reclamen cada trimestre i està clar que en comptes de fer-ho pitjor, el que volem, és fer-ho millor. Per això ens trencarem el cap per oferir-vos un teatre de més valor que el que pagueu. Cada nou espectacle que estrenem valdrà més que aquesta pila de monedes que ens fan ballar el cap. Us ho assegurem.

Aquesta temporada tindrem cinc autors. La passada va ser, gairebé, propietat de les dramaturgues, Clemente, Bardagil i Buchaca van deixar en minoria a Galceran i Garcia. Aquest any en Guillem Clua, en Marc Crehuet, en Sergi Manel Alonso, un servidor i un últim autor de primera línia, que encara no us podem desvetllar, signarem les obres que es representaran a la sala. Què hi trobareu a la nova temporada? Al setembre, un còctel de thriller, tortura i humor amb un veterà empleat que comença a desconfiar del sistema a Les millors ocasions de Jordi Casanovas, dirigida per Ferran Utzet. Al novembre, la parella d’homes més diferents que ens puguem imaginar, bojament enamorats en una atípica comèdia romàntica a SMILEY de Guillem Clua. Al gener, un tens sopar amb un mosso antidisturbis i un manifestant amb un ull buidat per una pilota de goma de convidats a EL REI BORNI de Marc Crehuet. Al març, quatre joves es refugien en l’amor en el caliu d’un bar a COMMENT TE DIRE ADIEU de Sergi Manel Alonso, l’autor novell d’aquesta temporada que estem segurs que us sorprendrà. I al maig, tot i que encara no us podem avançar res més, tota la companyia FlyHard tornarà a la sala amb un nou muntatge de mans d’un consolidat autor teatral.

Tornem a començar de nou per fer-ho millor. Tornem amb les històries que ens dibuixen el nostre moment. És allà on ens agrada xerrar i reflexionar sobre els temps en els que vivim. És allà on ens agrada que ho facin els nostres dramaturgs. A sobre l’escenari. Nosaltres mateixos ja ens morim de ganes d’escoltar aquestes noves històries. Ens morim de ganes que torneu.

Moltes gràcies per fer possible aquestes dues passades temporades.

Benvinguts a la temporada 2012-2013!!