La ruta de l’art

14.03.2018

Des del 2004 la Diputació de Girona organitza el programa Exposicions Viatgeres, una convocatòria destinada a tots els pintors, dibuixants i escultors gironins per seleccionar dos projectes expositius que formaran part del programa durant el 2018 i el 2019. També és una ruta itinerant dels projectes per diferents pobles i ciutats de Girona per tal de donar-los a conèixer.

Adrià Ciurana DDGI

Un quadre de la sèrie de l’Adrià Ciurana | Foto: Diputació de Girona

Aquesta és la quarta edició en què la convocatòria és pública, amb l’objectiu de potenciar la vessant de promoció de difusió dels creadors visuals de les comarques gironines, apropar l’art i la cultura a la ciutadania i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals del món de l’art.

Fins al 29 de març els participants poden presentar el seu projecte a la Diputació de Girona. Un jurat constituït per a l’ocasió seleccionarà les dues propostes guanyadores. Aquest any el jurat estarà format per la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas; pel gestor cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, Sebastià Goday; per la directora del Bòlit, Carme Sais; per la periodista del diari El Punt Avui especialitzada en art, Eva Vázquez; i per l’artista Jordi Martoranno. Els criteris de valoració es basaran en la qualitat dels projectes, la construcció d’un fil discursiu que aglutini el conjunt de l’exposició, coherent i unitari; i la capacitat del projecte d’adaptar-se a les necessitats de les sales, i la facilitat de muntatge i desmuntatge.

La selecció de propostes es farà pública al mes de maig i els dos projectes seleccionats es presentaran en una primera exposició al setembre a la Casa de Cultura de Girona. Posteriorment, iniciaran un recorregut itinerant per diverses sales de les comarques gironines.

Fent un repàs dels projectes guanyadors de les darreres convocatòries, destaquen artistes com el gironí Jordi Martoranno, el ripollès Jordi Urbón, el figuerenc Adrià Ciurana, l’empordanès Jordi Isern, el gironí Víctor Masferrer i el garrotxí Àlex Nogué. La Casa de Cultura de Lloret de Mar, el Sant Sepulcre de Palera, la sala d’exposicions de Castellfollit de la Roca, el Museu Etnogràfic de Ripoll o el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, entre altres, són alguns dels espais expositius que han recorregut les seves obres.

Podeu consultar les bases del programa aquí.