Llegir en català posa en marxa un club de lectura

6.09.2015

L’associació d’editorials independents “Llegir en català” ultima les principals apostes per a la rentrée literària marcades per la diversitat de gèneres i estils. Demà presenten un projecte conjunt de Club de Lectura, que posen en marxa amb la UOC, i que es dirà el cLeC, Club de Lectura de Llegir en Català.

Margarida Aritzeta

Margarida Aritzeta

LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i les editorials independents que formen part del col·lectiu “Llegir en Català” posen en marxa aquesta mes d’octubre el Club de LeCtura Virtual. Es tracta d’un espai comú en el qual compartir una lectura mensual, analitzar-la col·lectivament, comentar-la i explorar-ne els límits per gaudir d’una experiència lectora més àmplia. Una iniciativa que s’ha dissenyat durant l’últim any i que es posa en marxa ja aquesta mateixa tardor. Per donar-la a conèixer als lectors que visiten La Setmana s’ha organitzat un Joc amb enigmes i pistes sobre els títols que configuren la programació i amb el qual poden guanyar 10 lots de 3 títols cadascun i un sopar al restaurant Idò.

Per viure i compartir l’experiència de la lectura, el cLeC disposa de dos espais preferents: un blog, un grup de Facebook i un compte de Twitter, que ja estan en funcionament. El Blog del Club de LeCtura Virtual recollirà la informació generada durant la lectura conjunta del mes, i presentarà un resum final amb les principals idees plantejades i més informació d’interès sobre els títols escollits.

Tant el grup de Facebook com el de Twitter estan oberts a tothom, sense restriccions ni obligacions, i tenen una vocació més participativa. Sempre s’hi podran fer comentaris, però les sessions dirigides seran els dijous. En el transcurs de la lectura col·lectiva, un coordinador del Club de LeCtura encetarà el debat, formularà preguntes, ampliarà informació i moderarà les intervencions.

El Club de LeCtura Virtual s’inicia aquest pròxim mes d’octubre. Podeu consultar els títols seleccionats aquí.

Els títols de la rentrée

Acaba l’estiu i arriba la rentrée literària amb una allau de nous llibres. A Llegir en Català han preparat una trentena de novetats de gèneres, estils i públics diversos, fruit del treball de les deu editorials que formen part de l’associació: Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Meteora, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Raig Verd Editorial, Sembra Llibres i Tigre de Paper.

Gerbrand Bakker  |  © Pere Virgili

Gerbrand Bakker | © Pere Virgili

 

Entre els llibres que presenten aquest setembre hi ha autèntiques perles com La cripta dels caputxins de Joseph Roth (L’Avenç) o Les pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker (Raig Verd); l’innovador CaRRoussel del quintet Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra (Sembra Llibres); No passaran! d’Upton Sinclair (Tigre de Paper); El defecte de Magdalena Tulli (Raig Verd); Els desposseïts de Szilárd Borbély (Periscopi); És l’amor que mou el cel i les estrelles d’Antònia Carré-Pons (Meteora); o una aposta pel gènere negre amb Besòs Mar de Lluís Bosch (Alrevés/Crims.cat); el recull de relats Noves dames del crim, coordinat per Anna Maria Villalonga (Llibres del Delicte); o la nova col·lecció de butxaca de Sembra Llibres, que s’estrena amb Córrer sense por, de Giuseppe Catozzella.

Entre octubre i novembre es publiquen títols com ara Pantalla de Manuel Quinto (Saldonar), Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres de Mònica Batet (Meteora), Atrapa el dia de Saul Bellow (L’Avenç): les novel·les negres Qui em vol fer mal? de Xavier Vernetta (Saldonar) i Contra l’aparador de Marc Moreno (Llibres del Delicte); Tram 83 de Fiston Mwanza Mujila (Periscopi); Com ser-ho alhora d’Ali Smith (Raig Verd); Un monstre em ve a veure de Patrick Ness (Sembra Llibres); Com un record d’infantesa de Feliu Ventura (Sembra Llibres) o Camins sense retorn de Josep Masanés (Llibres del Delicte).

Pel que fa als llibres de no-ficció destaquen Desmuntant Societat Civil Catalana de Jordi Borràs (Saldonar); Territori capital. La guerra civil a Catalunya de José Luis Martín Ramos (L’Avenç) i l’inici de les col·leccions d’assaig de Llibres del Delicte amb El Tribunal Constitucional contra Catalunya de Damià del Clot i de Raig Verd amb Un temps de segona mà. La fi de l’home roig de Svetlana Aleksiévitx i Cultura en tensió de diversos autors, en col·laboració amb Nativa.

A més, tres títols d’El Gall Editor: Entre el caliu i la cendra, les memòries de Guillem Colom i Ferrà, Art de conró de Monserrat Fontanet i L’art capturat. Arxiu històric monumental de l’arquitecte Josep Ferragut i Pou; així com la biografia de Josep Maria Vilaseca Un país a l’ombra (L’Avenç); i, a Tigre de Paper, el relat O tots o cap de Manuel González, Simón Ródenas i Esteban Cerdán i el Manifest comunista de Karl Marx i Friedrich Engels són llibres de no-ficció centrats en personalitats i moments de gran interès que completen una àmplia oferta.

Etiquetes: