La reina de les idees

25.11.2013

Aquest dimarts 26 de novembre Alfons Cornella i Oriol Ripoll repassaran els nexes que uneixen la capacitat creativa i d’innovació amb l’esperit lúdic, en una conferència a la Sala Moragues del Born Centre Cultural (19,30h).

La vida és joc.

Explica Steven Johnson al seu llibre Las buenas ideas que els cafès nascuts al llarg del segle XVII van ser molt importants per al creixement i el desenvolupament de la il·lustració. La seva importància rau en que era un espai on gent de diferents camps del coneixement es trobava i compartien experiències, debatien i feien néixer noves idees amb més matisos, que incorporaven el millor de cadascun dels coneixements.

Pocs segles abans, i també fruit de l’intercanvi entre diferents experiències, va tenir lloc a València una innovació que va revolucionar la història del jocs: la introducció d’una nova peça en els escacs, la reina. La dinàmica del joc i les possibilitats en una partida que donava aquella nova peça van transformar els escacs de manera radical.

Aquest és el tema de la conferència que tindrà lloc demà al Born Centre Cultural dins del cicle ‘La vida és joc’ on un especialista en un camp del coneixement explica els elements més importants de la seva àrea i un altre convidat explica la manera com el joc ha seguit el mateix camí.

El convidat de demà és l’especialista en innovació Alfons Cornella i donarà les claus per entendre la innovació i portar-la a terme en qualsevol organització. De cadascuna de les claus, el responsable d’aquest cicle, l’Oriol Ripoll, mostrarà tres exemples de jocs que d’una manera o una altra han aplicat aquestes claus innovadores en la seva creació i el seu desenvolupament.

Tres conceptes sobre innovació i tres exemples de jocs que coneixem que han seguit aquest ensenyament. I és que el joc és com la vida i per això segueix els mateixos patrons.