La Rambla serà l’escenari de l’arribo del Carnestoltes

20.02.2019

El proper 28 de febrer, dia de Dijous Gras, a les 18h de la tarda, el rei Carnestoltes arribarà puntual al centre de la ciutat, per proclamar el seu regnat de disbauxa que s’allargarà fins al dia 6 de març amb rues i activitats als diferents districtes de la ciutat. Enguany la Rambla serà l’escenari del tradicional Arribo, amb una cercavila que acabarà al Palau de la Virreina. 

El rei del Carnestoltes a l’Arribo del 2018. © Ester Roig

La companyia Comediants tornan a ser els encarregats d’estrenar el Carnaval de Barcelona amb el tradicional Arribo, i ho farà de la mà dels reis de la festa: ses majestats Belluga i Tòtil Tocatdelala. Acompanyant-los, s’hi podran veure el seguici format pels capgrossos de la Rambla, els grotescos emperadors de les corts europees amb els set ambaixadors, l’Orquestra Reial i els Gegants del Carnaval.

La rua s’iniciarà a les 18h davant el monument als Sampere, a l’altura de l’Arts Santa Mònica, i pujarà Rambla amunt ballant i fent ballar tothom amb una carrossa ben guarnida amb flors rambleres mentre a les façanes de diversos edificis emblemàtics hi van apareixent els portaveus del País de Xauxa: els Set Ambaixadors, representants dels excessos de la festa. 

Un dels ambaixadors creuant la Plaça Sant Jaume a l’Arribo del 2018. © Ester Roig

Entre salts, balls i cançons el seguici arribarà al Palau de la Virreina pels volts de les 19h per prendre l’edifici com a seu de la República del Carnaval. L’esclat de taronjada de confeti, màscares florals i focs artificials, i la lectura del ban, donaran de manera definitiva el tret de sortida a les festes de Carnaval de Barcelona.   

Vine a la Rambla, a l’hora que el sol es pon: posa’t la màscara una estona, fem abraçades en excés, que el Carnaval de Barcelona cura les penes i l’estrès!   

Podeu consultar tota la programació de Carnestoltes aquí