‘La plaza del diamante’ al Teatro español. Qui fa de Colometa?

10.07.2014

El 24 de setembre s’estrena al Teatro Español de Madrid una versió teatral de La plaça del diamant de Mercè Rodoreda. Dirigida per Joan Ollé, aquesta adaptació dramàtica consisteix en un monòleg que interpretarà… Lolita Flores.

Lolita Flores

A la pàgina web del Teatro Español es presenta aquesta producció en aquests termes: “La plaza del diamante, de Mercè Rodoreda, se desarrolla en los años de la posguerra. Cuenta la historia de Natalia, una chica que sufre un proceso de pérdida de identidad. Huérfana de madre y hundida en un matrimonio que no le proporciona felicidad, renuncia a su propia identidad aceptando las imposiciones de su esposo, deja de ser Natalia para convertirse en “La Colometa”. Verá partir y morir a sus seres queridos, pasará hambre y miseria y se verá muchas veces incapaz de sacar adelante a sus hijos. Lolita Flores interpreta, con su característica fuerza en los escenarios, este duro monólogo interior, costumbrista y desgarrador, lleno de simbolismos”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 Comentaris
 1. No té cap lògica, que el títol en castellà sigui “La plaza del diamante”. El títol fa referència al nom d’una plaça i es diu “plaça del Diamant”. En castellà, doncs, seria “La plaza del Diamant”.

  Però és més: si posen diamant en minúscula, estan dient que no és el nom de la plaça. També en podrien dir “la plaça de l’escultura d’en Fenosa”, “la plaça de més amunt de la del Sol” o “la plaça dels pixats”.

 2. I què passa, amb la Lolita Flores? Jo l’hi veig. No serà pitjor que la Sílvia Munt a la pel·lícula.

  • Hola Teresa,
   El teu comentari sembla implicar que la nostra notícia té un caràcter valoratiu. És una informació neutra.

     • El mateix Antoni González no podia sofrir que li diguessin El Pescaílla (una andalusització del seu nom) i corregia tothom que l’hi deia: “El meu nom és El Pescadilla”. Que fos o no gracienc, tant li fot, de cara a la interpretació de la seva filla Lolita del personatge de Natàlia de “La plaça del Diamant”.

    • Jo diria que uns punts suspensius aquí hi són únicament per crear suspens, però no sé on veieu la valoració. No hi ha cap adjectiu.

 3. Desconnec en quin sentit està feta aquesta notícia si favorable o no a Lolita Flores, però Lolita Flores no és una mala actriu i en tot cas, tal i com assenyala la Teresa Amat, no ho farà pitjor que la Sílvia Munt.

 4. Senyor Gomà (no sé per què, no puc respondre sota el seu comentari): so sabia que Antonio González afirmés això; com tothom, ignoro moltes coses. D’altra banda, ja ho sé que tant li fot, però a vegades, també com tothom, no puc evitar una certa logorrea. Les meves excuses.