Una pilota gegant per posar punt final a l’estiu

29.08.2015

Les vacances d’estiu s’acaben. David Molero va fer aquesta foto de la intervenció artística d’Albert Gusi a la platja de Mataró i ens sembla una bona imatge per posar punt final a aquest estiu. A partir de la setmana que ve comencem nou curs.

Acció de l'artista Albert Gusi a la platja de Mataró

Acció de l’artista Albert Gusi a la platja de Mataró | © David Molero

La imatge que teniu més amunt recull un moment de la intervenció duta a terme el diumenge 5 de juliol al matí a Mataró en el context de l’exposició “Prohibit jugar a pilota al parc”, organitzada pel Mataró Art Contemporani a Can Palauet.

El projecte Pilotes del M/A/C al mar va ser una acció que transitava per dos dels espais naturals/ urbans de la ciutat de Mataró i que confluïen en un mateix escenari, la platja del Varador. Així doncs, el matí del 5 de juliol, al mateix temps que es deixaven anar quatre pilotes gegants des de l’Ajuntament –les quals, empeses per la gent, baixaven per la riera coberta de fins a la platja–, al mar, dues barques arrossegaven 700 pilotes i una pilota supergegant per tal que arribessin fins a la costa. El vent però, va obligar a modificar el projecte i l’estat de la mar condicionà l’alliberament de les pilotes a la platja.

Amb tot, la intencionalitat de l’acció i la participació de la gent van permetre l’èxit d’aquest projecte en què tots els objectes que conformaven l’exposició dins l’espai museístic de Can Palauet van acabar sortint al carrer i es van retrobar a la platja.

Intervenció d'Albert Gusi a Mataró | Foto de Juan Casares

Intervenció d’Albert Gusi a la platja de Mataró | Foto de Juan Casares

Etiquetes: