Rita i Eudald Payés tanquen el cicle “A la vora del jazz”

24.04.2018

La cinquena edició del cicle “A la vora del jazz” de Mataró està a punt de baixar la persiana. No ho farà, però, sense abans haver escenificat el nou espectacle Urbix, protagonitzat pels germans Rita i Eudald Payés i Toni Saigi al Casal l’Aliança aquest dijous 26 d’abril. Juntament amb el contrabaixista Pedro Campos i el bateria Roger Gutiérrez, formen un quintet nou amb composicions pròpies i estàndards de jazz.

Urbix amb Rita i Eudald Payés i Toni Saigi

Tots ells decideixen formar un quintet després de compartir molta música junts. L’objectiu és portar als escenaris la seva visió de la música a través de composicions pròpies i estàndards de jazz. El quintet es completa amb una de les bases més consolidades de l’escena jazzística actual a Barcelona: el contrabaixista Pedro Campos i el bateria Roger Gutiérrez. Urbix s’estrenarà per primer cop en un concert aquest dijous a Mataró en motiu del festival “A la vora del jazz”.

Rita Payés és coneguda per formar part de la Sant Andreu Jazz Band. És una de les joves talents, com Andrea Motis, que han nascut del bressol musical de Joan Chamorro. En la nova proposta, titulada Urbix, s’hi troba una Rita Payés molt més personal. El nou quintet interpretarà cançons pròpies, però també versionarà grans temes del jazz.

Mataró clourà, d’aquesta manera, la cinquena edició del cicle “A la vora del jazz”, un festival organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament i l’associació Jazz Maresme. La fita dels cinc anys consolida el festival com un esdeveniment de referència d’aquest gènere a la comarca. Al llarg de tot el mes d’abril, hi han passat diferents bandes, començant pel potent espectacle inaugurant de Dixie Rue del Percebe, una banda de Saragossa que va comptar amb la prèvia de la Big Band de l’Escola de Música de Mataró. El Casal l’Aliança ha estat el principal escenari amb les actuacions de Gerard Nieto Reunion Three, la Big Band Jazz Maresme i el jove prodigi italià del saxo Francesco Cafiso

Trobareu més informació a Cultura Mataró