La nova orquestra del Reial Cercle Artístic

16.04.2015

El Reial Cercle Artístic forma una orquesta de cambra per a impulsar joves talents i donar a conèixer la marca Barcelona. La seva posada en escena fou el 12 d’abril, inaugurant el cicle 30 minuts de la Fundació Mas i Mas. L’orquestra està conduïda pel concertino i violinista Javier Mateos.

La nova orquestra del Reial Cercle Artístic

El Reial Cercle Artístic de Barcelona, entitat catalana dedicada a impulsar manifestacions artístiques i culturals, ha format una orquestra de cambra composta per joves talents als quals vol potenciar col·lectivament i que contribuirà a ampliar l’oferta musical de la ciutat de Barcelona. D’aquesta manera, el centre ofereix l’oportunitat a un grup escollit d’artistes emergents de mostrar el seu excels nivell, no només a Catalunya, sinó també a tot l’estat. Amb aquesta iniciativa, el Reial Cercle continua treballant per millorar i sublimar l’art a Barcelona, bo i impulsant les noves generacions d’artistes.

L’orquestra està formada por 12 instrumentistes de corda fregada i conduïda pel concertino i violinista Javier Mateos. A aquest se li sumen tres primers violins, tres segons violins, dos violes, tres violoncels i un contrabaix, que van oferir el seu art el darrer 12 d’abril, quan el grup va inaugurar el cicle de 30 minuts de música de la Fundació Mas i Mas.

El seu concertino, Javier Mateos, va valorar molt positivament l’alt nivell del grup: “L’orquestra la formen artistes d’entre 22 i 29 anys molt il·lusionats amb el projecte i amb amor envers la música. Tots posseeixen unes qualitats úniques per a triomfar, però la manca d’oportunitats està tancant portes. És per això que, en acabar l’ESMUC, molts emigraran a altres països d’Europa per a seguir amb la seva carrera”. I afegeix: “Estem entusiasmats amb el projecte i estem convençuts que tots els oients disfrutaran amb la nostra música”.

El president del Reial Cercle Artístic, Josep Fèlix Bentz, assegura que han dedicat molt esforç per a complir un dels objectius de l’entitat: “Des del Cercle, promovem tots els registres culturals. Ja fa temps que volíem la nostra pròpia orquestra i, finalment, hem pogut aconseguir l’objectiu amb un grup de grans joves talents. Estem convençuts que amb ells podrem impulsar la marca Barcelona a d’altres països d’Europa”.

La primera orquestra del Cercle data de l’any 1900 i fou dirigida pel compositor i pianista Enric Granados. L’entitat organitzà concerts fins l’agost de 1901 quan,  finalment, la música va deixar de sonar.