L’altra novel·la de Marta Rojals

24.10.2013

RBA-La Magrana ha anunciat avui amb una lacònica nota de premsa que el gener de l’any que ve publicarà L’altra, la segona novel·la de Marta Rojals, autora de ‘Primavera, estiu, etc’. La sorpresa ha estat gran, perquè Rojals fins ara sempre havia dit que no escrivia cap més novel·la i més aviat es feia l’orni davant dels editors que la festejaven.  

 

Marta Rojals ha mantingut entrevistes telemàticament | Foto: Vilaweb.

 

En una nota a la pàgina de Facebook del llibre ‘Primavera, estiu, etcètera’, la columnista de VilaWeb Marta Rojals també ha anunciat que publicarà una nova novel·la el gener. Es dirà ‘L’altra’ i l’editarà RBA-La Magrana. Rojals s’ha pronunciat així: ‘Des d’aquí vull donar les gràcies a tothom qui m’heu encoratjat a escriure-la. Us ben asseguro que sense el vostre ànim aquesta servidora no hauria tingut l’esma de posar-s’hi, que és molta fenya, coi.’

Rojals ha signat un nou contracte amb RBA. La notícia ha confirmat la fidelitat de Rojals pel segell la Magrana, on va publicar la seva primera novel·la amb l’editora Isabel Obiols. L’editor actual, Jordi Rourera, ha tingut la sort o la virtut de retenir una autora que, després de l’èxit de la seva primera novel·la, tenia molts nòvios. Rourera s’ha mostrat molt satisfet: ‘La novel·la de Marta Rojals és extraordinària’.

Rojals no concedeix mai entrevistes ni fa conferències presencials. Únicament es relaciona amb els lectors i la premsa via xarxa, que és on se sent a pler. Ho va demostrar en una conversa en línia a VilaWeb arran de la segona edició de ‘Primavera, estiu, etcètera’ (‘Marta Rojals, un èxit de bit a orella‘), que vam ressenyar també en un article a Núvol titulat Qui és Marta Rojals?

En aquell xat Rojals afirmava haver escrit Primavera, estiu, etc, en cinc mesos i mig, i que tenia molt clar que no escriuria una segona part de la novel·la. I també responia sense embuts quan se li preguntava pels seus referents literaris dins la literatura catalana: Jesús Moncada, la Rodoreda, però també escriptors més actuals, com ara Imma Monsó, Francesc Serés, Joan Todó, Marina Espasa, Bel Olid, Tina Vallès, i Eduard Márquez.

El secretisme de Rojals, però, es manté. L’editorial no ha anunciat si aquesta nova novel·la està emparentada amb el món de Primavera, estiu, etc. o si és una obra més urbana. Entre una novel·la i l’altra, els lectors de Marta Rojals han pogut llegir cada dilluns els seus articles a Vilaweb i alguns relats publicats de manera esparsa al Time Out o a la revista Barcelona Metròpolis, on va publicar un relat autobiogràfic sobre els seus primers viatges a Barcelona. El podeu llegir aquí.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 Comentaris
 1. La Rojals és d’aquests autors que tant agraden aquí. Una ploma lleugera, falsa transgressió per maquillar la buidor i conyeta del hi hi ha ha… Ni mitja veritat literària. Mantega treta de la nevera. Totalment inofensiva. Per això aquí funciona.

 2. Totalment d´acord amb l’Anna.
  Molta frivolitat. Hi, hi hi, ha, ha, ha.
  Si no s’amagara, algú en parlaria?

  • Jo no hi estic gens d’acord.
   Només menjo mantega si fa una estona que l’he treta de la nevera (igual que el formatge), per si us en refieu del meu bon gust, recomano llegir els seus llibres.