La Nit dels Museus fa deu anys

11.05.2017

Un any més, Barcelona celebra el Dia Internacional dels Museus obrint les portes dels centres patrimonials de la ciutat i la seva àrea Metropolitana. Aquest 2017, la Nit dels Museus barcelonina, impulsada per l’Institut de Cultura, compleix deu anys amb l’objectiu de seguir creixent i arribar als 200.000 visitants. La cita és dissabte 20 de maig, de set de la tarda a una de la matinada. Els museus us esperen!

Museu del Disseny de Barcelona

Entre l’àmplia gamma d’activitats programades, a banda de les visites i els itineraris guiats, destaquen les projeccions audiovisuals de curtmetratges, documentals i pel·lícules, els recitals poètics, les visites teatralitzades, els concerts i les activitats de dansa i ball, dibuix fotografia i disseny, tallers familiars, de ciència i arqueologia, teatre musical, performances, circ, màgia, intervencions multimèdia i concursos. Però sense dubte el plat fort de la Nit són les sis rutes geogràfiques que hi haurà al llarg de tota la ciutat. Són aquestes:

Ruta 1: de Montjuïc a l’Hospitalet

Ruta 2: de l’Eixample a Gràcia

Ruta 3: del Gòtic al mar

Ruta 4: del Raval al port

Ruta 5: Santa Coloma/Badalona/Sant Adrià/Fòrum/Glòries/Sant Andreu

Ruta 6: Horta/Sant Gervasi/Pedralbes/Esplugues/Cornellà/Sant Joan Despí

I una setena ruta, en aquest cas temàtica: “Creació & Museus”, que agrupa els museus que proposen alguna acció conjunta amb les Fàbriques de Creació. Aquest serà el segon any en què participaran, conjuntament, els museus i les fàbriques (dansa, teatre, arts visuals…), una col·laboració que contribueix a potenciar el concepte de xarxa en l’àmbit cultural.

D’altra banda, hi haurà més de 60 exposicions temporals i col·leccions permanents que es podran visitar lliurement. Els museus no només mostraran els seus patrimonis, sinó que també donaran a conèixer els seus programes públics a la ciutadania. També s’hi sumen dos nous centres: l’Espai Bombers. Parc de Prevenció de Barcelona i la Torre de la Creu de Sant Joan Despí, i es reincorpora l’Espai Fotogràfic Centelles.

Com l’any passat, hi haurà servei de foodtrucks i degustacions gastronòmiques en diferents centres participatius, així com el concurs fotogràfic que servirà per explicar la Nit dels Museus de cadascú amb imatges. El guanyador rebrà una entrada doble per veure l’exposició “David Bowie Is” que es farà al Museu del Disseny a partir del 25 de maig.

L’actualitat de la vetllada es podrà seguir a través del compte de Twitter i Instagram @bcncultura i del hashtag #bcnésmuseu. En total, es podran visitar 87 centres. La nit i els museus són vostres.

La presentació ha tingut lloc aquest dijous 11 de maig al Museu Marítim de Barcelona. Més informació al web de la Nit dels Museus.