La música agafa el relleu a la Setmana de la Cultura Prohibida

26.05.2016

Aquests dies la música serà la gran protagonista de La Setmana de la Cultura Prohibida del Born Centre Cultural i Memòria. Després d’Anonymous, les cultures tensionades i la censura a la biblioteca pública, la “Música sota sospita”, la “Cançó perseguida” i la “Cançó prohibida” seran els temes de debat del cicle, que comptarà amb la presència, entre d’altres, del director general de l’SGAE Catalunya, Ramon Muntaner, i el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau.

Quico Pi de la Serra

Quico Pi de la Serra

 

La cançó perseguida: silenciar la multitud

Aquest divendres 27 de maig a les 19h, Ramon Muntaner, cantautor i director general de l’SGAE Catalunya; Joaquim Vilarnau, periodista i autor del llibre Trencant el silenci; i Maria Salicrú-Maltas, historiadora i etnomusicòloga debatran en una altra taula rodona la prohibició musical moderats pel director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau.

La cançó cençurada

Poc després, a les 20.15h, es projectarà el documental La Cançó censurada, que posarà el colofó a la reflexió sobre la censura musical, l’eix vertebrador del cicle d’enguany. El documental explica els mecanismes de la censura a la Nova Cançó durant els anys seixanta i setanta, amb documents inèdits i el testimoni de censors i mànagers d’aquella època, juntament amb cantants com Raimon, Serrat, Llach o Pi de la Serra.

Però la Setmana no s’acaba aquí. Dissabte i diumenge, a la plaça Comercial, 17 llibreries de fons i novetats i 10 llibreries de vell posaran a la venda obres literàries editades en diverses èpoques i cultures que han patit la censura, i donaran forma al Mercat dels llibres prohibits. També es duran a terme activitats familiars, diàlegs, exposicions i visites guiades, sobre les quals podeu informar-vos amb detall en aquest enllaç.