La Mostra dels aplaudiments

23.04.2012

 

 

 

 

 

 

 

Les xifres de La Mostra de teatre infantil i juvenil són similars que les de l’any anterior i, per al sector teatral, aquestes són bones notícies. 26.000 espectadors van passejar pels carrers i les sales convertides en escenaris i platees. El mig miler de programadors que hi van assistir es van mostrar satisfets amb els quatre dies de feina.

En aquesta 23a fira, el 60% de les entrades dels espectacles de sala van volar de les taquilles i, a les platees, l’emoció dels més petits s’encomanava als acompanyants que, al final, acabaven enganxats a tot tipus d’escenaris. De fet, es va ocupar el 74% de l’aforament disponible als espais tancats i, en concret, 37 dels 63 espectacles de la programació oficial van col·locar el cartell d’”exhaurides les localitats”.

Tant l’organització de La Mostra com els programadors van valorar la fira en positiu, sobretot per l’oferta “innovadora i original” que van trobar durant les jornades. Per la seva banda, el gerent de La Mostra, Òscar Balcells, va subratllar que l’àmplia assistència de públic i de professionals “demostra l’interès en l’oferta cultural que es proposa des de la fira i, alhora, que els espectacles familiars continuen sent una demanda que creix”.

Per altra banda, el mig miler de programadors acreditats van veure a La Mostra d’Igualada l’entorn ideal per conèixer les noves propostes dels expositors. A més, La Llotja va esdevenir, com a novetat, un espai de presentacions on les companyies podien donar a conèixer les seves propostes.

Les activitats que van funcionar en paral·lel als espectacles per a tots els públics van rebre una bona acollida, especialment per al sector dels programadors i les companyies. Enguany, la trobada entre el sector editorial i el de les arts escèniques per a infants i joves va ser la prova que hi ha la voluntat de trobar sinergies entre els dos sectors.

Twitter de Cora Muntané: @cora_mm

Mostra d'Igualada 2012