La Mercè també és Arts de Carrer

20.09.2017

Ja fa uns anys que la festa gran de Barcelona arriba fins al castell de Montjuïc, amb una mostra d’espectacles de circ per a tots els públics englobada dins de la Mercè Arts de Carrer. Els fossats que rodegen el castell s’omplen d’acrobàcies, malabars i pallassos, amb una selecció d’espectacles nacionals i internacionals de gran nivell. Vet aquí cinc recomanacions nuvolaires.

La companyia La Fem Fatal presentarà ‘Anton i Polina’ al MAC 2017.

Feres i esferes: el cabaret de Kerol

Jordi Querol es transforma en Kerol quan té un públic al davant, i mitjançant el malabarisme, el beatboxing i l’humor es posa el públic a la butxaca. En aquesta ocasió arriba a Montjuïc com a director i presentador d’un cabaret de circ esfèric, on podrem veure els malabars de Vladislav Kostuchenko (Bielorrússia), la roda Cyr de Maxime Pyhtoud (Suïssa), la bicicleta BMX de Frank Wolf (Alemanya) o el hula-hoop de Lila Chupa-Hoops (França).

Kerol serà el director i presentador del cabaret de circ Feres i esferes, al MAC 2017.

Un enginyer que volia ser clown

Provinent de Bèlgica, Bart Van Dyck va canviar la seva feina (i la seva vida) en passar de dedicar-se a l’enginyeria a viure del contorsionisme, l’equilibrisme i fer riure a la gent. D’això se’n diu reciclatge laboral! En Bart es va convertir en el Barto, i des de llavors va pel món entortolligant-se i desentortolligant-se, acompanyat dels elements quotidians més inversemblants, com ara un penjador, un bidó o una corda. Potser el món ha perdut un enginyer, però ha guanyat un clown contorsionista. Pas mal.

Barto Van Dyck va abandonar l’enginyeria i es va convertir en el clown Barto.

Dos referents de casa, a casa

Leandre, que del mim i la poesia escènica n’ha fet la seva signatura artística, i Pepa Plana, una de les pallasses amb més trajectòria i més respectades de Catalunya, seran també aquests dies a Montjuïc. El primer presentarà Rien à dire, un espectacle sense paraules on el clown converteix el carrer en casa seva. La segona estrena el seu espectacle Suite a Barcelona, la història d’una dona excèntrica que sembla viure en un no-lloc, un cercle on vol que tots la mirem i l’estimem.

Una imatge de Leandre i el seu espectacle ‘Rien à dire’, que veurem al MAC 2017.

Imatge promocional de ‘Suite’, l’espectacle de Pepa Plana que es veurà al MAC 2017

Més difícil encara? Encara més difícil!

De França, epicentre del circ i les arts de carrer de tota Europa, arriben els Cirque au Carré amb el seu espectacle de malabars Trait pour trait. “Un altre espectacle de malabars?”, pensareu. Però si les bitlles i els diàbolos estan suspesos als cossos dels artistes amb una una corda elàstica, la cosa ja canvia… Amb les mans, amb els peus, de cap per amunt o de cap per avall, el duo francès balla amb els elements i els elements ballen amb ells, com en una dansa en perpetu moviment.

La companyia francesa Cirque au Carré presentarà ‘Trait pour trait’ al MAC 2017.

Una parella i un trapezi

La Fem Fatal és un duo format pel català Toni Gutiérrez i la basca Asvin López, i després del seu pas per FiraTàrrega presenten a Montjuïc l’espectacle Anton i Polina. La peça parla d’una parella i les seves relacions, sobre la comunicació i la dependència, però sempre amb humor i alegria. I ho fan penjats d’un trapezi doble, com qui no vol la cosa. Si encara no coneixeu La Fem Fatal ara és el moment de fer-ho!