La Mercè aposta per les arts escèniques

17.09.2015

Un any més arriba la Mercè, la festa major de Barcelona. Tradició, música, dansa, circ i arts de carrer envairan la Ciutadella i el Castell de Montjuïc del 18 al 24 de setembre. En arts escèniques el festival de festivals compta amb el MAC (Mercè Arts de Carrer) i, enguany, aposta per la internacionalització i l’ús de les noves tecnologies en el món de l’espectacle.

conciertoconcepto_fotolow-1024x671

 

El MAC comptarà amb la presència d’espectacles i artistes internacionals amb l’objectiu d’obrir, encara més, el festival barceloní al món. Creadors com la companyia  Wise Fools (Finlàndia), Art Move Concept (França), Throw2Catch (Canadà) i la companyia d’Acròbates de Pyongyang, entre d’altres formen part del cartell de la Mercè. El símbol principal d’aquesta connexió internacional, però, erà un DC9 autèntic, un colossal avió que s’instal·larà al Parc de la Ciutadella. Es tracta d’un projecte artístic de l’escultor Eduardo Cajal, que l’ha reciclat i transformat fins a convertir-lo en un espai transhumant dedicat a la cultura contemporània. L’avió s’omplirà d’animacions i propostes tecnològiques de Playmid, una mena de tires de LED RGB que permeten controlar cada píxel. Cinc minuts realment intensos.

A la Ciutadella també hi podrem veure, entre d’altres, espectacles de la companyia de dansa Thomas Noone, dels Ponte en Pie,-que de ben segur aconseguiran arrencar-nos més d’un somriure-, o d’Eyesberg, una comunitat d’artistes que proposaran un parell d’aventures, per a nens i adults, gràcies a les tècniques de la realitat immersiva. O Narcissus, una reflexió sobre el narcisisme modern, representat per un bust gegat que es fa una selfie i un duomo que acollirà projeccions.

Buenos Aires és la ciutat convidada d’enguany i, a més de tangos i milongas, podrem veure espectacles d’artistes com Brenda Angiel i la seva companyia de Dansa Aèria, que guanyadora del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, que té la vista posada en Argentina o Pista Tango, un espectacle de circ amb l’aroma del millor tango. A més, d’artistes catalans com Lali Ayguadé, la companyia Mar Gómez o Leandre. I si voleu sentir que esteu a tocar del Río de la Plata, no us perdre ¡Viste, qué bueno que viniste! Un espai de cabaret a cavall entre totes dues ciutats. També hi haurà un espai dedicat a l’humor i la dansa urbana amb espectacles d’artistes com els Brodas Bros, Xavi Estrada o Always Drinking.

Finalment, també podrem conèixer de primera mà la feina que desenvolupen durant l’any la Central del Circ, la fàbrica de creació Fabra i Coats,  La Poderosa o La Caldera. Una de les novetats d’enguany serà, també, la col·laboració amb els col·lectius artístics de la ciutat i, concretament, amb els centres superiors d’arts escèniques com l’escola de circ Rogelio Rivel.