La memòria de la dansa

L’oblit del llegat coreogràfic contemporani és una de les preocupacions de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i, per això, juntament amb la Fundació SGAE, han creat Re-mou-te.

Imaginem que vostè és estudiant de teatre. Si li toca estudiar el teatre elisabetià, només haurà d’anar a la biblioteca més propera i, possiblement, donar un cop d’ull a unes quantes pàgines web. En canvi, si vol aprofundir en el teatre català del segle passat la cosa es complica. Tant que ni Google nostro senyor el podrà ajudar. I si parlem de dansa, encara més. Irònicament, tal com recorda el coreògraf i ballarí Cesc Gelabert, “la dansa es basa en la cultura i per tant el llegat és molt important”.

Glimpse de Gelabert Azzopardi

L’oblit del llegat coreogràfic contemporani és una de les preocupacions de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i, per això, juntament amb la Fundació SGAE, han creat Re-mou-te. Un projecte anual que pretén apropar creadors de la dansa de diferents generacions i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya. “Re-mou-te vol posar la llum en el llegat del patrimoni, el nexe entre passat i futur” ha explicat César Compte, gerent de l’APDC.

Un dels objectius de Re-mou-te és que les noves generacions puguin apropar-se a la dansa a través d’antics espectacles de cinc dels impulsors de la dansa contemporània del país: Sabine Dahrendorf, de Danat Dansa, Cesc Gelabert de Gelabert-Azzopardi, Àngels Margarit de la companyia Mudances, Toni Mira de Nats Nus i Marta Almirall de Roseland Musical. “En aquest país ens agrada presumir del patrimoni però sovint pensem només en monuments” ha explicat Ramon Muntaner, de l’SGAE.

El projecte consisteix en fer una recreació d’una de les peces que aquests coreògrafs han triat de la seva trajectòria. Un jove creador de fins a 30 anys, inspirant-se en una d’aquestes peces, en crearà una de nova amb el format i estil que trïi: dansa clàssica, contemporània, flamenco o fins i tot performance. Cada artista rebrà una remuneració de 2.200€ i podrà contractar, com a màxim, quatre ballarins. “El projecte em va interessar perquè per a mi la pedadogia interacciona des de sempre amb la creació. el repertori és un concepte viu” explica la coreògrafa Àngels Margarit. La convocatòria es tancarà el 30 de juny de 2015 i el resultat final veurà la llum a finals d’any o principis de 2016.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació