La màgia omple Torroella de Montgrí

26.05.2015

Comença el compte enrere pel Fimag’15. Una fira de màgia que programarà artistes de prestigi internacional i que omplirà els carrers de Torroella de Montgrí. La quarta edició del Fimag aplegarà, del 5 al 7 de juny, un total de 120 funcions de 40 artistes diferents i un munt d’activitats relaciones amb l’il·lusionisme. Mags com Shin Lim, un dels més reconeguts del moment, el Mag Lari, Karim o Héctor Mancha entre d’altres.

Mag Lari presenta Lari Poppins © Fimag

Mag Lari presenta Lari Poppins © Fimag

Tot i que la fira repeteix la fórmula d’altres anys, programant també espectacles en recintes tancats, és al carrer on es viurà més intensament el pols del Fimag. Durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions gratuïtes als carrers i places de Torroella de Montgrí. Una ocasió única per submergir-se al món de l’il·lusionisme ja que s’hi podran veure espectacles de fins a 15 disciplines de màgia com ara mentalisme, robatori escènic (pickpocket), màgia d’aprop… o d’arts afins a la màgia com ara ventrilòquia, globusflèxia, màgia-clown.

“Volem que els espectadors s’apropin encara més a la màgia i per això, enguany podran podran conèixer, de primera mà, els principals gèneres” explica el director artístic de la fira, Juli Carbó. Aquestes actuacions es complementen amb un mercat de parades amb articles relacionats amb la màgia, un mercat amb rulots amb menjar (food trucks) i, fins i tot, una exposició dedicada a Enric Magoo. A més, també ha augmentat la presència d’artistes internacionals com el jove Shin Lim, Héctor Mancha, Miguel Ángel Gea, Arturo Dupén o els francesos Kenris & Aurelia.

La programació, però, no s’acaba aquí i és que el Fimag, és de fet, tres fires paral·leles: la del carrer i el FIMAGpro. Un espai que vol fomentar la contractació comercial i ser un escenari on els mags professionals i els experts puguin intercanviar coneixement i establir contactes. “És la primera pedra per un mercat de compra-venda d’espectacles” apunta Carbó. El FIMAGpro estarà obert els 3 dies de la fira, i en una de les jornades la direcció artística proposarà un recorregut als programadors culturals amb una tria d’alguns dels plats forts de la Fira. També tindran l’oportunitat de descobrir noves promeses del món de la màgia en una secció de la Fira titulada Descobertes, que inclou una gala en la que hi actuaran mags joves i mags desconeguts pel gran públic que s’han inscrit i pre-seleccionat prèviament.

A més, també comptarà amb un seguit de conferències impartides per reconeguts mags i adreçades a professionals, amateurs, amants i iniciats al món de l’il·lusionisme. Tot, amb l’objectiu de fusionar, a la llarga, el gran públic amb el sector professional. Com que cada espectador és un món, des de Núvol us oferim una llista dels cinc espectacles imprescindibles:

El mag Shin Lim © Fimag

El mag Shin Lim © Fimag

Els espectacles que no ens volem perdre:

Arturo Dupén: Un especialista a desemmascarar farsants, presentarà Poderes al desnudo on compartirà amb el públic els secrets més ben guardats d’aquests terribles personatges i simularà ser un d’ells. Un espectacle únic que varia segons el públic que assiteix a cada actuació.

Héctor Mancha: Famós per ser un dels mags més reconeguts de l’estat en la disciplina del pickpocket (l’art de robar de la manera més original possible), Mancha enganyarà l’audiència amb els seus trucs: un autèntic lladre, contista, xarlatà… Miénteme complirà les espectatives dels espectadors més exigents.

La Gran Gala Internacional: Existeixen els miracles? Després d’assistir a aquesta gala, molt possiblement creureu que sí. La fira presentarà un espectacle únic amb alguns dels millors mags internacionals del moment. Per primera vegada el públic podrà veure tots aquests mags en acció en el mateix espectacle.Torna la Gran Gala Internacional del FIMAG presentada per Enric Magoo i amb les actuacions de Shin Lim, Kenris&Aurelia, Héctor Mancha, Raúl Alegria i Jaime Figueroa. Un espectacle ideal per fer un tastet del que és la fira. Això sí, us quedareu amb ganes de més!

Lari Poppins: El Mag Lari, l’il·lusionista més carismàtic del país, torna als escenaris després de triomfar durant dues temporades amb Splenda i voltar per Catalunya amb La Màgia del mag Lari. Màgia, música i sobretot molt humor són els principals ingredients de Lari Poppins. Un espectacle per a tots els públics on petits i grans gaudiran d’aquesta enginyosa, i alhora divertida, posada en escena.

El show d’Elga von Füster: La carpa de Teatro Mágico, el dissabte a la nit, es transformarà en territori Von Füster. La terrible Elga és una dominadora de ments amb un poder sobrenatural que l’ha fet famosa arreu. S’autoanomena l’escapista més audaç de tots els temps i el seu do innat pel mentalisme està documentat.