La Llibreria Papasseit reemprèn el cicle “Un cop de poesia al mes” amb Guim Valls

7.11.2014

Demà dissabte 8 de novembre torna el cicle “UN COP DE POESIA (al mes)”, organitzat per la Llibreria Papasseit, a la una del migdia.

El poeta Guim Valls.

El poeta Guim Valls.

El passat mes d’abril, la llibreria de la Plaça Gispert encetava un cicle de recitals poètics que, amb el nom d’ “UN COP DE POESIA (al mes)”, naixia amb la voluntat de colpejar a base de poesia les entranyes del barri antic de Manresa.

El cicle, hereu dels “Vermuts poètics” organitzats per la mateixa llibreria i de periodicitat mensual, pretén donar a conèixer la poesia que es fa actualment al nostre país, apropant-la al públic a través de recitals on regna un ambient distès. Fins ara, hi han pres part des de figures consolidades en el panorama poètic català, com Carles Hac Mor i Ester Xargay, fins a joves emergents com Gerard Vilardaga, passant per poetes locals, com Xavier Giol.

Després de l’aturada estival, que s’ha allargat fins l’octubre, degut a l’extensa programació de poesia que ha ofert el cicle Tocats de Lletra, retornen els cops poètics a la Plaça Gispert amb l’ímpetu de Guim Valls (Barcelona, 1992).

Guim Valls

El jove barceloní, encara inèdit, escriu dèries poemàtiques que sovint després recita, amb un tarannà molt personal. Actualment, acaba d’enllestir la feina per a un disc on alguns dels seus escrits es troben amb la música dels inclassificables Graves, i el resultat és delirant i catàrtic. Aquest darrer any també ha participat en el projecte plastico-poètic “Poetes ferits” de Jordi Pagès, i a l’agost va actuar al flamant i sonat festival artístic Ex Abrupto de Moià.

La poesia del Guim es trobarà, el dissabte, amb la música del DJ Tretze Vintitres, que participa dels vermuts musicals que organitzen el Cafè l’Havana i L’Alzina Cafè Llibreria.