Premis La Llança d’Òmnium Cultural

19.04.2012

Festa de la Llança de Sant Jordi 2012

Una setantena d’editorials han participat en la 3a edició de la Festa de la Llança, esdeveniment organitzat per Òmnium Cultural i presentat per l’actriu i poeta Estel Solé ahir al vespre a la sala Luz de Gas. L’acte va servir per desvelar els gustos literaris de les novetats que es vendran aquest Sant Jordi, a partir del sondeig  en el que van participar 3.271 lectors.

Els llibres de ficció més votats han estat ‘Crim de sang’ de Sebastià Alzamora, ‘La gatera’ de Muriel Villanueva, ‘Memòria d’uns ulls pintats’ de Lluís Llach, ‘Quan érem feliços’ de Rafel Nadal i ‘Un tros de cel’ d’Isabel-Clara Simó.

En la categoria infantil i juvenil els lectors han escollit ‘La Tina al Denali’ d’Araceli Segarra, ‘Número 5. El submarí perdut’ de Lluís Llort i Oriol Malet ‘i ‘Xamae’ de Susanna Peix i Romina Martí. Pel que fa a la no-ficció, el llibre d’Elisabet Pedrosa ‘El meu amor sikh’, la trasbalsadora història ‘Fukushima. Crònica d’un tsunami nuclear’ dels periodistes Lluís Caelles i Sergi Vicente, ‘Les 1001 fantasies més eròtiques de la història’ de Roser Amills, ‘Més enllà de les estrelles’ del músic Gerard Quintana i ‘Tribut de sorra i fulles a Miquel Martí i Pol’ dels joves de Santpedor Àlex Carmona i Maria Dolça Manubens.

En l’enquesta literària proposada per Òmnium, els votants també podien elegir les cobertes més encertades. Una de les cobertes guanyadores ha estat ‘Un altre got d’absenta’, de Tina Vallès amb la coberta il·lustrada per Oriol Malet. L’autora explica el procés de creació de la coberta. “Des del moment que vam tirar endavant el projecte de publicar un altre cop plegats amb LaBreu jo tenia clar que volia que la coberta la fes l’Oriol Malet, perquè admiro la seva feina i el seu talent i em venia de gust que féssim alguna cosa junts”. Vallès tenia clar que en la coberta el got d’absenta hi havia de tenir una certa presència i que el color fos “un to verd absentós”. L’autora ens diu que “els editors volien que hi hagués alguna referència al Raval i el dissenyador em va demanar una foto meva. De la suma de les tres coses en va sortir la coberta”.

got d'absenta

Les altres portades seleccionades han estat ‘Blancaneu’, de Jacob & Wilhelm Grimm, il·lustrat per Baula.Il•lustracions, ‘Entre la mentida i l’oblit’, de Francesc Marc Álvaro, amb disseny de Opalworks. ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré amb  disseny de Carlos Cubeiro i fotografia de Xabier Mendiola i ‘Nou viatge al Pirineu’ de Núria Garcia Quera amb coberta feta per Sensus Disseny.

Etiquetes: