La lírica, de dol per Oleg Bryjak i Maria Radner

24.03.2015

Núvol vol expressar el seu condol per la mort dels cantants Oleg Bryjak i Maria Radner, a més del marit d’aquesta i el seu nadó, en l’accident d’avui de l’avió de Germanwings que feia la ruta Barcelona-Düsseldorf. Ambdós havien actuat al Liceu a l’òpera Siegfried, per darrer cop el passat dissabte.

Maria Radner com a Erda

Maria Radner com a Erda

El baríton Oleg Bryjak, que interpretava el paper d’Alberich en el segon repartiment, tornava a la ciutat alemanya, on residia i formava part de l’ensemble de l’Òpera de Düsseldorf/Duisburg des de 1996. Des de 1998, el cantant del Kazakhstan havia actuat regularment a la Staatsoper de Viena com a Telramung, Amonasro, Alberich i Pizarro. Altres aparicions destacades foren l’Alberich de la Chicago Lyric Opera (2003-2005), el mateix rol a la Royal Albert Hall de Londres (2004), al Festpielhaus de Baden-Baden (2004), a Amsterdam també com a Alberich i Klingsor (2005-6), així com foren important els seus debuts a Tòquio com a Scarpia (Tosca) el 2006, al Covent Garden com a Dikoj (Katja Kabanova) el 2007 i com a Kothner a Los Angeles el 2007. El seu repertori incloïa una trentena d’òperes i havia estat dirigit per Daniel Barenboim, Sir Andrew Davis, Simon Rattle, entre d’altres.

La contralt Maria Radner, que encarnava l’Erda del segon repartiment de l’esmentada producció debutava al Liceu, i retornava a casa acompanyada del seu marit i un nadó. La cantant de Düsseldorf va debutar el 2012 amb Göttendämmerung al Metropolitan Opera de Nova York i, el mateix any, va destacar a Die Frau ohne Schatten al Teatro alla Scala de Milà. Radner havia actuat al Bayreuth Festival, al Salzburger Osterfestspiele, al Teatro Colon de Buenos Aires, a la Grand Opéra de Genève, a la Royal Opera House Covent Garden, entre d’altres, com la sala Musikverein de Viena. A banda de l’òpera, Radner havia participat en simfonies de Mahler i Beethoven. Va actuar al costat de directors com Antonio Pappano, Zubin Mehta, Lorin Maazel, Bertrand de Billy o Sebastian Weigle.

Com a senyal de condol, el Liceu ha col·locat a mig pal les banderes de la façana de La Rambla. La Direcció del Teatre ha convocat el seu personal per demà a les 12 hores a dos minuts de silenci davant la porta principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris