La Ilíada i l’Odissea a través de la música clàssica

28.12.2018

La companyia Cor de Teatre ha creat Troia, una veritable odissea!, un espectacle on veurem les millors escenes dels dos poemes èpics d’Homer, però sense sentir-ne el text. Els actors explicaran la història cantant a cappella temes clàssics de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner. L’obra vol acostar a tothom els relats homèrics, que conformen la base de la literatura occidental.

La companyia Cor de Teatre presenta ‘Troia, una veritable odissea’ al TNC. © David Ruano

“Canta, oh, musa! La guerra de Troia, i que els déus permetin la victòria dels grecs i la tornada d’Ulisses a Ítaca!”. Penèlope, tot esperant el retorn del seu espòs, ens introduirà als déus de l’Olimp i a la història que presenciarem. Tot seguit, Paris raptarà Helena i començarà la guerra de troians contra grecs. La tragèdia tronarà amb la Cavalcada de les Valquíri­es de Wagner. L’enginy dels grecs, amb l’enganyifa del cavall gegantí, acabarà amb Lacrimosa del Rèquiem de Mozart mentre mirem com crema derrotada la ciutat. Ulisses, que vol tornar victoriós a Ítaca, es trobarà amb peripècies que el portaran a baixar fins a l’infern, resistir el cant de les sirenes o vèncer un ciclop a ritme de Cold song, de l’òpera King Arthur de Purcell.

Cor de Teatre és especialista en espectacles per a tots els públics. La companyia està formada per 30 cantants que interpreten peces a cappella, des del Renaixement fins al pop-rock, i a través de la interpretació ofereixen al públic obres molt plàstiques i amb dosis d’humor. Han fet espectacles d’èxit presentats a diversos països com Operetta, que combina àries d’òpera amb petites històries. L’obra Troia, una veritable odissea! ens apropa un tast del bo i millor de la nostra tradició literària i musical.