La GIOrquestra celebra un any amb Alba Ventura i Mireia Farrés

17.01.2013

El Celler de Can Roca, el millor restaurant de Girona i el segon millor del món, va ser l’indret escollit per la presentació en societat ahir, 16 de gener, de la nova temporada de l’orquestra simfònica resident de Girona, abreviada GIO, un projecte impulsat pel músic Marcel Sabaté (Tortellà, 1970) i que es va estrenar precisament fa un any, amb gran èxit de públic i una excel·lent recepció crítica.

 

GIOrquestra fa un any. Presentació ahir de la nova temporada a El Celler de Can Roca

 

El director Marcel Sabaté espera repetir l’empremta amb la segona temporada que, precisament, s’obre amb un concert de celebració del primer aniversari de la GIO, al pur estil clàssic vienès, mai millor dit, ja que el programa inclourà exclusivament obres de Joseph Haydn (1732-1809) i de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Com a solistes, dues prometedores joves intèrprets catalanes, la pianista Alba Ventura i la trompetista Mireia Farrés. Tindrà lloc a la Sala principal de l’Auditori de Girona, la Sala que porta el nom de Xavier Montsalvatge, el més prestigiat compositor gironí del segle XX.

S’esperen unes altres dos espectacles a l’Auditori. La següent fita serà el 18 de maig, en que l’orquestra compartirà escenari amb Nina. La cantant es presenta en format simfònic celebrant els seus 30 anys de carrera. Més endavant, a l’octubre, la GIO tornarà amb un programa especialitzat en repertori pianístic que està encara en preparació.

El director Marcel Sabaté ha desvelat també que la seva formació, mitjançant un acord amb el Patronat de Turisme Girona – Costa Brava, també tindrà actuacions previstes a altres indrets de les comarques gironines, en especial a la ciutat d’Olot, on la GIO ja es va presentar també durant el 2012, en dos concerts de nadal amb entrades exhaurides al Teatre Principal de la capital garrotxina.

Al famós restaurant dels germans Roca, que es van encarregar de la benvinguda i d’un exquisit piscolabis, hi van ser presents membres de les institucions que donen suport a la GIOrquestra, en particular l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, tal i com també representants de la Diputació i de la Generalitat, que van reiterar la seva «confiança en la qualitat i la sostenibilitat del projecte».

Durant la sessió, un quartet de cordes, sota la denominació GIO Solistes, va interpretar dos petits temes de Haydn i també la cançó tradicional «El Cant dels Ocells», en versió instrumental, com va ser popularitzada per Pau Casals.

Augurem llavors una gran segona temporada per la GIO, fidel al seu lema «Música amb Majúscules».