La GIOrquestra celebra el seu tercer aniversari

14.02.2015

La GIOrquestra, consolidada arreu del territori gironí, presenta aquesta temporada amb quatre produccions simfòniques que es podran veure i sentir a cinc poblacions gironines: Girona, Banyoles, Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà i Olot. Aquest diumenge 15 de febrer celebra el seu tercer aniversari amb un concert a l’Auditori de Girona (18.30h).

Milos Karadaglic | Foto: Lars Borges / Mercury Classics

Milos Karadaglic | Foto: Lars Borges / Mercury Classics

Seguint amb la línia de treball de l’orquestra de col·laborar amb artistes, ja siguin solistes, ja siguin joves talents, enguany l’orquestra comptarà amb la col·laboració de la cantant Sílvia Pérez Cruz, el guitarrista i compositor Feliu Gasull, el pianista i compositor Albert Guinovart i la violinista Elena Rey. A més a més, celebraran el seu tercer aniversari amb un convidat d’honor, Milos Karadaglic, conegut internacionalment com “el rei d’Aranjuez, el millor guitarrista mundial del moment”.

Milos Karadaglic actuarà demà, diumenge 15 de febrer, a l’Auditori de Girona, a dos quarts de set del vespre. Aquest concert commemorarà no només el tercer aniversari de l’orquestra, sinó també el 75è aniversari de l’estrena del concert d’Aranjuez, el centenari de la d’El Amor Brujo i el 150è aniversari de l’estrena de la Simfonia 8, “Inacabada”, de Schubert. El programa es completarà amb dues obres pensades especialment per a l’ocasió.

La violinista Elena Rey, juntament amb la GIO, actuarà els propers 18, 19 i 26 d’abril, al teatre ateneu de Banyoles, l’Espai Ter Torroella i el Teatre Mundial de la Bisbal. Sota el títol “Mozart simfònic”, es tocarà el Concert per a violí número 5, Turc i la Simfonia número 29 de Mozart, així com altres peces de Sibelius i Saint-Saëns, arranjades per a l’ocasió per Marcel Sabaté.

Albert Guinovart actuarà el proper 1 de maig en un concert que s’oferirà en dues sessions, al Teatre Principal d’Olot. Guinovart és considerat un dels pianistes i compositors més rellevants de cas nostra i també és l’artista clàssic català més reconegut. El pianista interpretarà el famós concert “Emperador” de Beethoven; també s’estrenarà “Reminiscències de la faràndula olotina”, una obra encarregada que acompanya les festes populars de la capital garrotxina i de la qual el mateix Guinovart ha fet una relectura.

Finalment, Sílvia Pérez Cruz i Feliu Gasull s’estrenaran en un únic concert a Catalunya durant el Temps de Flors a la capital gironina, el proper 10 de maig. S’interpretaran, entre altres, les sis “Canciones negras” de Montsalvatge i l’obra Tonades de Feliu Gasull, un tractament modern i mediterrani de melodies cantades pels pagesos als territoris de parla catalana.

Tots els concerts seran dirigits per Marcel Sabaté, director de la GIO. A banda, però, d’aquestes quatre produccions simfòniques, també oferirà dues formacions de cambra, GIO Solistes, que farà un recorregut cronològic per obres de grans autors (Bach, Mozart o Beethoven) i GIO Ensemble, que interpretarà les dues obres mestres de l’època romàntica (els octets per a corda de Mendelssohn i Bruch), amb l’objectiu d’acostar la música clàssica a tot el territori gironí. Així mateix, també ofereix també altres serveis complementaris, com serveis integrals d’enregistrament de música per a projectes audiovisuals, així com un projecte pedagògic que servirà per fer més accessible la música clàssica.