La GIO triomfa a Olot!

31.12.2012

La GIOrquestra va entusiasmar al públic garrotxí que, per dues vegades, va omplir de gom a gom el Teatre Principal d’Olot per assistir al Concert de Nadal aquest passat dissabte 29 de desembre.

La GIOrquestra ha fet dos concerts de Nadal a Olot

 

Era la primera vegada que la GIO sortia de Girona i ho feia repetint l’èxit del seu concert de presentació, comptant amb la participació dels quatre solistes Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma Alabert i Jordi Molina, acompanyats per  la GIO Simfònica, sota la batuta del garrotxí Marcel Sabaté.

Una gran aposta conjunta per part del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i Òmnium Cultural que, davant la gran expectació creada, van programar dues sessions del concert, tarda i nit, fet gens habitual en el món de la música clàssica.

El doble concert va començar amb la Serenata per a cordes de Txaikovski interpretada per la imponent secció de corda. A continuació es va unir la resta dels 42 músics de l’orquestra per interpretar amb Jordi Molina a la tenora, Romança de Joan LLluís Moraleda. La mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert va obrir la segona part encisant el públic amb un ària de Samson et Dalila de Saint Saëns i Canción de cuna para dormir a un negrito de Xavier Montsalvatge, sumant-se a la celebració del centenari del naixement del mestre gironí. Tot seguit venien les estrenes, primer Ràpsodia de la Patum del mestre Albert Guinovart qui va oferir una lliçó magistral al piano i, finalment, un Mix Llach/Serrat orquestrat per Joan Monné, amb el mateix autor al piano, on Nina va aconseguir emocionar tot el Teatre Principal.

Molt content per la gran reacció del públic, Marcel Sabaté va oferir unes paraules d’agraïment als assistents, a l’organització, als músics i als solistes i destacant l’especial il.lusió que li feia que, com a tortellanenc,  la  primera sortida de la GIO fora de Girona hagués sigut precisament a Olot.

La GIO tenia però guardada una sorpresa per cloure el concert i obsequiar al públic. Com a bis i, coincidint amb aquestes dates festives, Albert Guinovart va orquestrar especialment per Olot una selecció de nadales catalanes que van interpretar conjuntament  els quatre solistes a l’escenari.