La Fundació Es Baluard de Palma busca nova direcció

2.04.2019

La Fundació Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma ha convocat un nou concurs per cobrir la plaça de director o directora amb la missió de gestionar, programar, administrar, impulsar les activitats culturals i educatives i representar el museu. La data límit per a presentar candidatures és el dissabte 20 d’abril.

Es Baluard és el Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma | Foto: Es Baluard

Es Baluard es va fundar l’any 2004 i reuneix un important fons d’art contemporani d’autors balears o relacionats d’alguna manera amb les Illes Balears. Actualment, el centre acull quatre mostres: FACES. Un diàleg entre la Col·lecció Es Baluard i la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic, dedicada a l’art digital i comissariada per Roberta Bosco i Stefano CaldanaALMA. Mèdiums i visionàries, que se centra en l’espiritualitat i la comissaria Pilar BonetFabrizio Plessi. 30 anys a Mallorca, sobre un dels creadors pioners i de més renom en la realització de videoinstal·lacions, comissariada per Nekane Aramburu i, sobretot, la mostra Nova museografia Sala 1, en la qual en el seu quinze aniversari, Es Baluard proposa una nova museografia a partir de la tasca d’activació, investigació i promoció de l’art del principal impulsor del museu, Pere A. Serra (Sóller, Mallorca, 1928 – Palma, 2018).

La gestió del museu va a càrrec de la Fundació Es Baluard, integrada per Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Fundació d’Art Serra. Com explica el centre, “és la voluntat de la Fundació Es Baluard seguir les bones pràctiques als museus i centres d’art, en el sentit d’exercir una gestió cultural transparent, democràtica i participativa, la qual cosa fa que sigui un jurat independent d’experts qui triï el millor projecte per al museu i la persona candidata més adequada per a ocupar-ne la Direcció”.

La Comissió Avaluadora, nomenada per la Comissió Executiva de la Fundació, estarà integrada per set experts de prestigi reconegut en l’àmbit de l’art i la gestió de centres, tres dels quals, com a mínim, són o han estat, en el període dels últims 3 anys gestors de museus o espais culturals anàlegs. El 2013, l’actual directora Nekane Aramburu va entrar a dirigir el museu en substitució de Cristina Ros, amb un contracte de quatre anys prorrogable durant dos anys més, com ha acabat sent el cas.

La data de finalització per a presentar candidatures és el dissabte 20 d’abril de 2019. Les persones aspirants al càrrec, a més de lliurar la documentació acreditativa de la seva formació i experiència professional, hauran de desenvolupar un avantprojecte de gestió i museològic que inclogui els objectius i línies a seguir a partir del pla Estratègic Es Baluard 2018 per als quatre anys vinents.