La Fundació Carulla premia l’actuació cívica al servei del país

15.02.2017

Mohamed El Amrani, Filo Farré, Ramon Faura, Felip Munar, Laia Serrano i Martí Teixidó són els guanyadors dels Premis d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla, que distingeixen i reconeixen trajectòries vitals al servei del país. El proper dijous 2 de març, Carme Forcadell presidirà l’acte de lliurament dels guardons a l’Ateneu Barcelonès.

Mohamed El Amrani

Des de l’any 1983, la Fundació Carulla atorga els Premis d’Actuació Cívica amb l’objectiu de posar en valor les actuacions de persones, generalment poc conegudes i sovint anònimes, però exemplars, en diversos àmbits de la vida, que hagin contribuït amb la seva feina al servei del país.  Els premis, que enguany celebren la seva 34a edició, ja tenen destinataris, un total de sis. Cadascun dels guardons està dotat amb 5.000 euros.

La Fundació Carulla pretén sensibilitzar socialment a través de la tasca duta a terme pels premiats en els camps de l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret o l’acció social i cívica. El jurat dels Premis ha estat format per Antoni Bassas, Damià Pons, Vicent Partal, Mariona Carulla i Joaquim Coello.

 

Guardonats 2017

Mohamed El Amrani, emprenedor i innovador social a l’Empordà. Creador de la Xarxa de Convivència, una plataforma social que vol revolucionar la manera d’entendre la convivència i la cohesió social.

Filo Farré, referent pedagògica al Camp de Tarragona. Ha esdevingut un puntal per a la comunitat educativa de la Conca de Barberà des de la seva tasca de directora del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca.

Ramon Faura, impulsor de la música en català a la Catalunya del Nord. Promotor de la música en català a la Catalunya del Nord fent-ne visible la seva viabilitat arran de la creació d’aquest col·lectiu.

Felip Munar, recuperador de la glosa mallorquina. Per la seva dedicació a recuperar la glosa mallorquina. Gràcies a ell el cant improvisat ha renascut amb gran èxit de públic i amb la incorporació de nous glosadors de generacions joves.

Laia Serrano, impulsora de la Fundació BarcelonaActua. Ànima d’una comunitat que potencia l’ajuda mútua i la implicació de les persones en l’acció social del seu entorn més proper al Barri del Besòs. 12.000 persones formen part de la organització com a voluntaris.

Martí Teixidó, promotor del plurilingüisme. Per la seva trajectòria exemplar al servei de la difusió de la identitat i la llengua catalana en l’àmbit escolar i l’ensenyament no formal, la promoció del patrimoni cultural, la divulgació de la cultura tradicional i popular, l’associacionisme i el voluntariat.

 

Lliurament

Els premis es lliuraran el proper 2 de març, a les 19h, a l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6, de Barcelona). La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidirà l’acte, i l’acompanyaran el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, i la directora general de la Fundació, Marta Esteve. La periodista Ariadna Oltra conduirà el lliurament dels premis.

Trobareu més informació al web de la Fundació Carulla.