La Formentera més fotogràfica

9.03.2018

Arriba la primavera i també el Festival Formentera Fotogràfica que enguany arriba a la sisena edició. Es tracta d’un certamen que va néixer arran de la iniciativa del fotògraf Francesc Fàbregas, un enamorat de l’illa, que, com ell ens explica, es va inspirar en les trobades Fotonature que organitzava en Tino Soriano a l’illa de La Palma.

Foto: Hector Aura

Sembla que els paisatges i la calma dels espais illencs propicien els debats i alhora la pràctica de la fotografia. Els organitzadors han animat des de la primera edició als fotògrafs a acudir-hi per compartir coneixements i experiències. Així, en anteriors ocasions la trobada ha reunit els noms més rellevants de la fotografia a casa nostra. Hi han participat com a ponents els fotògrafs Joan Fontcuberta, Gervasio Sánchez, Juan Manuel Navia, Emilio Morenatti, David Airob, Pep Bonet, Chema Madoz, Txema Salvans, Joana Biarnés, Tino Soriano o Manel Esclusa, entre d’altres.

Aquest encontre, que enguany se celebrarà del 27 d’Abril a l’1 de maig, aplega novament aficionats i professionals a la fotografia perquè, aprofitant el pont del primer de maig, puguin reunir-se durant quatre dies per fer una veritable immersió fotogràfica en l’incomparable marc de l’illa. El nombre d’assistents està limitat a una setantena perquè s’ha volgut fugir de la massificació i propiciar al màxim els contactes personals entre els assistents.

Foto: F.Fàbregas

Entre els dotze ponents seleccionats per aquesta edició es poden mencionar els noms d’Isabel Muñoz, Alberto Garcia-Alix o Francesc Fàbregas, i la tria s’ha fet combinant els fotògrafs més veterans amb els de les generacions més joves, com per exemple Bego Anton, Toni Amengual o Javier Corso.

L’organització ha programat un seguit d’activitats com Conferències, Tallers, Projecció de documentals, i Revisió de portafolis. I, sobretot, ofereix una oportunitat irrepetible de conèixer l’illa i gaudir-ne d’una forma diferent i capturar la llum única de Formentera en les passejades i sortides guiades per grans professionals de la fotografia. Es pot trobar el programa detallat a la pàgina de la trobada on s’inclouen altres detalls de l’organització i també les instruccions per com fer els tràmits de la inscripció.

L’esperit de les jornades és molt obert i transversal; com veureu s’hi tracten estils i aspectes molt diversos de món de la fotografia, de manera que es puguin satisfer interessos molt diferents: paisatgisme, foto nocturna, retrat, teoria fotogràfica, tècnica digital, foto documental, etc. Tota una oportunitat perquè els fotògrafs, que treballen per naturalesa de forma molt individual, puguin informar-se i enriquir-se amb el contacte i les experiències dels seus col·legues de professió i/o afició.

Si us voleu fer una idea de l’ambient i les característiques de la trobada i conèixer les opinions dels que ja hi ha acudit alguna vegada aquest vídeo us ajudarà. Bona estada a Formentera als que tinguin la sort d’assistir-hi!