La fira dels serièfils

9.02.2018

Hi ha qui diu que el cinema és una gran mentida. El cap de setmana passat, però, aquells que visitaven el Saló del Cinema i les Sèries podien pensar tot el contrari. Passejar-se pel recinte firal de La Farga de L’Hospitalet volia dir fer-ho envoltat d’stormtroopers -els famosos soldats de l’Imperi Galàctic d’Star Wars-, comandants d’Star Trek o una munió d’estudiants de Hogwarts -l’escola del famós Harry Potter- vareta en mà. I és que, el cosplay -disfressar-se d’algun personatge famós- cada vegada va a més tal i com va mostrar el concurs que es va fer.

Berto Romero i Eva Ugarte a ‘Mira lo que has hecho’ la nova sèrie del Terrat per a Movistar

 

En la seva tercera edició, l’esdeveniment impulsat per Cinemaworld i La Farga va reunir, al llarg dels tres dies, fins a 115 expositors del sector cinematogràfic, 10 exposicions i més de 35 xerrades amb professionals del cinema i les sèries. Pel que fa a les exposicions, el protagonisme se l’emportava una retrospectiva de l’univers Harry Potter, que ocupava l’espai central de La Farga i en les hores punta acumulava llargues cues. Igual d’importants, però, eren -per posar alguns exemples- la mostra de cotxes del món del cinema o la col·lecció cedida pel Museu del Cinema i Miniatures de Lió que exposava vestits utilitzats en pel·lícules de Hollywood.

Centrant-nos en les activitats, destacaven el taller de doblatge de cinema -un dels plats forts de cada edició-, un room scape que s’estrenava enguany o nombrosos tallers que es feien al llarg del dia. Totes les activitats van ser un èxit i ho demostraven tant les llargues cues, com el fet que s’exhaurien les places d’aquelles que requerien apuntar-se.

Per la seva part, les xerrades estrella del Saló van ser el cara a cara de Nacho Vigalondo amb Manuel Bartual -una de les personalitats de l’estiu després del seu fil de Twitter-, la de l’actor Alberto Ammann -conegut pels seus papers a Narcos o Celda 211- o la de David Santana, que va revelar alguns dels secrets de La Guerra de les Galàxies.

Pel que fa a l’àmbit més serièfil, destacava la preestrena de la sèrie Mira lo que has hecho (Movistar +) creada per Eva Ugarte i Berto Romero (tots dos van participar, posteriorment, a un col·loqui). També la projecció dels dos primers capítols de La Peste i l’estrena -aquí- de Wentworth i Colony dues sèries amb un llarg recorregut als Estats Units. I mirant cap a casa, diumenge es va projectar el tercer capítol de Benvinguts a la família, després del qual es va poder gaudir d’un col·loqui amb actors i guionistes.

Tampoc va faltar aquest any l’espai de micromecenatge, un racó que busca donar una oportunitat a nous creadors perquè presentin els seus nous projectes en públic. La idea era que els assistents al saló poguessin col·laborar en el finançament d’aquells treballs que volguessin a través d’un codi QR que els permetia aportar 0,75€.

Mirant enrere, es pot afirmar que el Saló va ser tot un èxit, ja que aquest any s’hi van apropar fins a 27.000 persones, amb un públic intergeneracional i molt familiar. Tot apunta que podria convertir-se en una data fixa al calendari.