La Filmoteca programa avui documentals contra la violència de gènere

La Filmoteca de Catalunya celebra dues sessions especials el dimarts 25 de novembre amb motiu del Dia internacional de l’eliminació de la violència vers les Dones. Projeccions per a escoles al matí i pel públic general a la tarda.

La Filmoteca de Catalunya celebra dues  sessions especials el dimarts 25 de novembre amb motiu del Dia internacional de l’eliminació de la violència vers les Dones. Projeccions per a escoles al matí i pel públic general a la tarda.

La maleta de Marta

La sala Laya acull a les 18.30 la projecció del documental La maleta de Marta (Günter Schwaiger, 2013), un documental que retrata el patiment i la lluita de Marta, una dona que va viure el maltracte del seu marit i que va sobreviure a un apunyalament. Una dona que viu amagada ja que el seu agressor és en llibertat. El film també recull la visió dels agressors i dels professionals que treballen en contra de la violència de gènere. La pel·lícula està rodada entre Àustria i Espanya, per demostrar la universalitat del problema. Aquesta sessió ha estat coorganitzada amb la delegació barcelonina d’Amnistia internacional.

A les 10.30 del matí, des dels Serveis Educatius de la Filmoteca i en el marc del cicle Cinema, memòria i pau i drets humans, s’ha programat una sessió especial, conjuntament amb els departaments d’Ensenyament i Governació, adreçada als alumes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els objectius bàsics de la sessió són treballar la reflexió crítica sobre els drets humans (aproximació des d’una perspectiva propera a la realitat dels joves), l’alfabetització mediàtica (treballant aspectes formals i de contingut del missatge audiovisual per a desenvolupar una mirada crítica) i la transformació social pel canvi (comptant amb associacions implicades en el treball actiu en l’àmbit dels drets humans).

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer “Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe” celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data. Tot i ser en el segle XXI, la violència masclista continua sent un problema de proporcions epidèmiques, difícil d’eradicar i resistent a les polítiques socials repressives impulsades des dels governs.

Més informació: www.filmoteca.cat

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació