La Fil·loxera guanya la II Residència de Creació Teatral

17.07.2016

L’obra Estiu de la companyia La Fil·loxera ha estat la guanyadora de la II Residència de Creació Teatral Premi Born, organitzada per la Junta del Cercle Artístic de Ciutadella. En total, s’hi han presentat set projectes de diversa temàtica i de diferents llocs de l’Estat espanyol.

La companyia La Fil·loxera ha guanyat la II Residència del Premi Born | Foto: Premi Born

La companyia La Fil·loxera ha guanyat la II Residència del Premi Born | Foto: Premi Born

La Fil·loxera Teatre és una companyia de tres joves actrius, Iona Balcells, Marina Collado i Lorena Hernández, que han presentat com a projecte l’obra Estiu, un text que pretén introduir-se en els secrets de família, “aquestes petites bombes de rellotgeria ocultes que molt sovint portem a sobre sense ser-ne conscients, però que van fent la seva petita feina destructora a les nostres vides, minut a minut, implacables”, en paraules de la dramaturga i directora de l’obra, Helena Tornero.

Les Residències de Creació Teatral pretenen facilitar una part de la producció d’una obra teatral, ofereixen una estada a Menorca, espai d’assaig i de representació a la companyia o projecte escollit, perquè es pugui mostrar a la ciutadania el fruit d’aquest treball. Així, el Cercle no només s’implica en l’àmbit del text dramàtic amb la convocatòria Premi Born, sinó que vol participar també en la producció teatral de projectes contemporanis i innovadors.

El Cercle Artístic, dins del marc del XLI Premi Born de teatre, oferirà, durant dues setmanes, del 6 al 22 d’octubre, a la companyia i a la directora de l’obra un espai d’assaig i el material tècnic necessari per poder treballar i aprofundir en el seu projecte.