La fi del món arriba a La Planeta de la mà de Marc Rosich

20.10.2017

Àries de reservat, la nova òpera còmica de Marc Rosich, interpretada per la soprano Elena Martinell i la pianista Glòria Garcés, s’estrenarà avui a les 20h del vespre a la Sala La Planeta, en el marc de Temporada Alta.

Àries de reservat s’estrena aquest vespre a la Sala La Planeta

Amb l’arribada de l’any nou com a teló de fons, Rosich ens situa en un concert privat molt especial, encarregat a una soprano i a la seva pianista amb la premissa que, per mantenir la privacitat dels seus clients –tots ells molt especials i peculiars-, hauran d’actuar amb els ulls embenats. L’instant on tot comença i que esdevé la clau del muntatge és, en realitat, un final tan fulminant com la fi del món. Les dues úniques supervivents d’aquesta catàstrofe són, casualment, les intèrprets que delectaran al públic amb un repertori de hits famosos de l’opereta alemanya, transportant el teatre gironí al cabaret de jazz berlinès i a l’elegància dels valsos vienesos. Un concert d’allò més especial que compta amb la direcció coreogràfica de Roberto G. Alonso i una atmosfera teatral caracteritzada per la ironia i la bellesa a les que ja ens té avesats Rosich.

Un equip de luxe

Per dur a terme aquesta aventura, s’han conjurat tres artistes de primer nivell.

L’ideòleg d’aquesta gens habitual vetllada és Marc Rosich, dramaturg, director d’escena i traductor. Membre de la productora Teatre Obligatori, s’ha especialitzat en la transformació dramatúrgica de clàssics per a la seva posada en escena i ha treballat amb directors com Calixto Bieito o Andrés Lima.

A l’altra banda del camp i jugant a casa hi trobem les gironines Elena Martinell i Glòria Garcés. Martinell és soprano coloratura i especialista d’un ampli ventall d’estils musicals que van des de la música antiga al musical o la òpera. Per la seva banda, Garcés és una artista polièdrica, pianista i clavecinista que ha col·laborat en diferents projectes de La Cantoria o l’Orquesta de Girona i amb artistes com Luiz de Moura o Kornelia Ogorkowzna.

 

Elena Martinell i Glòria Garcés, protagonitzen l’òpera còmica de Rosich

Un equip de luxe per aquesta nova proesa de Rosich que vol transformar la fi del món en un joc trepidant i a voltes grotesc. Passi el que passi aquest vespre a La Planeta, l’autor assegura que el món –per sort o desgràcia- seguirà el seu fil. Si és així, podreu tornar a veure aquest muntatge a La Seca Espai Brossa, del 29 de novembre al 9 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. “Un equip de luxe per aquesta nova proesa de Rosich que vol transformar la fi del món en un joc trepidant i a voltes grotesc. Passi el que passi […], l’autor assegura que el món –per sort o desgràcia- seguirà el seu fil”.
    Talment com en temps de la república de Weimar i durant el 3r Reich: operes bufes mentre les polítiques d’extermini humà (sota l’aparença falsejada d’eugenèsia) i les “solucions finals” s’activaven a ulls de tots (els degenerats invertits de les SA, i també la “gent del carrer”).

    Atentament