La fantasia i el terror s’apoderen de Girona

30.10.2018

Acocollona’t és el nom que rep la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, que tindrà lloc del 27 d’octubre al 4 de novembre. Es tracta d’un festival que vol ser el punt de trobada dels amants i autors del cinema de gènere, per convertir la ciutat de Girona en un indret clau dins del circuit mundial de cinema fantàstic.

Zombiewalk a Girona | Foto: Acocollona’t

La inauguració es farà el dia 27 al Cinema Truffaut, amb l’inici de les projeccions de la quarantena de curtmetratges escollits entre el miler que s’han presentat al festival. Al llarg de la setmana, s’aniran projectant els curts participants, i també tindran lloc diverses conferències.

En el marc d’aquest festival s’ha organitzat un concurs de curtmetratges exprés, anomenat Acocoexprés. Els participants disposaran de 24 hores per a realitzar un curt d’una durada màxima de 3 minuts, que podran gravar utilitzant el material que tinguin a l’abast (tableta, mòbil, càmera fotogràfica o càmera de vídeo). A més, els aspirants hauran d’introduir dins el seu curt un element escollit per l’organització del festival.

El jurat de l’Acocoexprés estarà integrat per persones relacionades amb el món del cinema o la cultura, i designarà 3 guanyadors, que rebran un premi en metàl·lic: El premi al millor curt serà de 500 €, el segon de  300€ i el tercer 100€, amb la possibilitat d’atorgar accèssits o mencions.

Però l’activitat més massiva de l’Acocollona’t promet tornar a ser la que ja s’ha convertit en tota una desfilada clàssica pels carrers de Girona, la Zombiewalk, que arriba a la setena edició. El 31 d’Octubre, a la Plaça del Vi, més de 300 “zombies” envairan els carrers de Girona.

Per posar punt i final al festival, el 4 Novembre 2018 es lliuraran els premis dels curtmetratges exprés al Cinema Truffaut.