La família de Jesucrist Superstar

11.10.2012

 

“Ha estat una moguda tan gran entre la gent del poble que m’hi havia de posar” confessa la Núria Clemares, una actriu professional que va demanar participar a Jesucrist Superstar. Una òpera-rock de teatre amateur de Cardedeu, dirigit per Laia Baraldés, i en la qual han participat un total de 52 persones, tots veïns del poble, entre actors, coreògrafs, vestuari, il·luminació…El resultat: 1.200 entrades venudes i una pròrroga: L’obra es podrà veure al Centre Cultural de Cardedeu fins avui dijous11 d’octubre.

Jesucrist Superstar era una assignatura pendent de la Laia, una obra amb la qual té un lligam personal molt especial. No és directora professional, tot i que havia treballat en teatre, i ni tan sols és una gran fanàtica dels musicals. Senzillament sentia que l’havia de fer. “La Laia ens ha transmès l’entusiasme, la motivació, les ganes de treballar”, ens explica la Núria. I el que va néixer com un projecte personal ha acabat sent una obra familiar, de tot Cardedeu. Intèrprets, vestuari, escenògrafes, maquillatge, fotografia, vídeos…i tot “per amor a l’art, sense cobrar” puntualitza l’Àlex Mercès.

L’equip tècnic i artístic el forma gent de totes les edats. Des de joves de 16 o 17 anys fins a persones de més de 50. Alguns són professionals del teatre i altres només hi assistien com a espectadors. Però el bon rotllo i l’energia que desprenen es repira i fins i tot  es palpa en l’aire. “Crèiem que algú se n’aniria, que desembarcaria de l’obra, però no ha estat així, al contrari!” confessa la directora musical Anna Molins.

 

Jesucrist Superstar a Cardedeu

Per en Jaume Sala, de l’Agrupació Coral Cardedeuenca, més que una col·laboració, JC Superstar és una experiència vital.“Hem fet una pinya, hi ha molt de caliu” explica l’Àlex, que interpreta la figura de Jesús. L’Àlex és mestre a Llinars del Vallès i a través d’una amiga va contactar amb la Laia i no va dubtar en presentar-se al càsting. “És una obra que ja coneixia perquè fa més de vint anys vaig actuar en una representació de JC Superstar fent precisament de Jesús”.

Després de gairebé deu mesos assajant, van programar tres dies de funció al Centre Cultural Cardedeu. “No havíem posat encara els cartells que les entrades ja s’havien venut”, explica Laia Baraldés. “De manera que que vam decidir  allargar-ho un dia més”. Les entrades ja estan exhaurides i a més, a tots se’ls hi ha fet curt i esperen que els surti algun bolo. “Jesucrist Superstar ha acabat sent un aprenentatge constant. Tot ha estat molt fluid, ple d’energia” afegeix Núria Clemares.

“Som molt més que un grup de teatre, som una familia” diu l’Àlex, somrient, mentre la Núria ens recorda que estan organitzant un sopar. Potser aquesta és la clau de l’èxit. Jesucrist Superstar és molt més que una obra, molt més que un entreteniment. És un grup de veïns de Cardedeu que sense diners, però amb ganes i il·lusió, ens han recordat què és el teatre.

@aidapallares

Etiquetes: