La dansa del Grec 2014

1.07.2014

Cinc espectacles de dansa per no deixar-se perdre i una cirereta a tota una carrera: el Grec Festival de Barcelona 2014 enceta dimarts 1 de juliol la programació amb aquest art escènic i promet grans emocions de la mà de bones companyies internacionals i prestigiosos noms locals.

Wonderland Teatre Grec: 1 i 2 de juliol

Com si es tractés d’un ramat, amb els seus vestits de bany, la companyia novaiorquesa Gallim Dance reflexiona sobre la identitat col·lectiva i el paper de l’individu. Amb una dansa extremadament làbil, és una peça especialment recomanada per als amants de l’acció.

Sun Teatre Grec: 9 i 10 de juliol

La Hofesh Shechter Company és, probablement, la presència més desitjada pel públic fidel al Mercat de les Flors. Per a l’ocasió es trasllada a l’amfiteatre per oferir una bona dosi de contundència dansada i música creada pel mateix coreògraf. Per a ànimes amb marxa!

Tauberbach Teatre Lliure: 11 al 13 de juliol

La dansa bastarda, segons la terminologia pròpia d’Alain Platel, arriba amb dues històries: la d’una dona que pateix esquizofrènia, interpretada per una actriu; i la d’un grup de sords i la música de Bach per al projecte artístic d’Artur Zmijewsk. Dansa dels límits, per a amants de l’experimentació.

Vader (Pare) Mercat de les Flors: 16 al 18 de juliol

Per als afortunats que van veure 32 rue Vandenbranden al Festival Grec 2012 sobren les presentacions de la Peeping Tom Company. Arriben enguany amb la primera part d’un tríptic de dansa i teatre sobre la família. Per a sibarites de les atmosferes escèniques desbordades.

Lonely Together Mercat de les Flors: 9 i 10 de juliol

Premiat aquest mateix any amb el Nacional de Cultura, atorgat pel CoNCA, Roberto Olivan és potser el coreògraf i ballarí que més ha lluitat per fer arribar les noves tendències europees a la dansa contemporània catalana. En dóna fe la incansable recerca amb nous formats i les diverses col·laboracions que, com en aquest cas, ha fet amb el sud-africà Gregory Maqoma. Una perla al Grec!

Monòlit Teatre Lliure: 10 al 12 de juliol

Un altre dels noms propis de la dansa catalana que, a manera quasi de comiat escènic com a ballarí, vol compartir amb el públic un intens amor a la seva feina. Però sobretot transmetre, a partir de la pròpia reflexió com a coreògraf i treballador infatigable, el gust per una expressivitat del tot personal. Només direm que es fa acompanyar a l’escenari d’un monòlit blanc. La cirereta d’un pastís feliç de molta i bona dansa en el Grec 2014.

 

Monòlit

Podeu consultar tota la programació de dansa en el següent enllaç.