La cultura torna als terrats

1.05.2019

El festival Terrats en Cultura porta la música, el teatre, les arts del moviment i la poesia als terrats de Catalunya, per setè any consecutiu. Es tracta d’una iniciativa que reivindica aquests espais com a identitaris de la ciutat. Entre els mesos de maig i octubre d’enguany, es podrà gaudir d’un total de 18 espectacles a L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Lleida.

The Sey Sisters actuaran als Terrats en Cultura 2019.

El festival Terrats en Cultura va néixer l’any 2013 de la mà de l’associació cultural Coincidències amb la voluntat de recuperar el vessant social, lúdic i cultural d’aquests espais privilegiats i alhora carregats d’història. Per altra banda, el festival té com a objectiu trencar la relació tradicionalment jerarquitzada entre espectadors i artistes, així com cercar espais culturals multidisciplinaris.

Si bé les primeres edicions de Terrats en Cultura ubicava tota la seva programació a la Barcelona, ja fa tres anys que el projecte busca la descentralització. És per això que la programació d’enguany es reparteix entre tres punts diferents del mapa català amb 10 espectacles a Barcelona, 4 a L’Hospitalet de Llobregat i 4 a Lleida. D’aquests, 3 seran estrena als Terrats en Cultura (La hora del Ritual, de Juan Carlos Lérida; Ocaña, reina de Las Ramblas, de Marc Rosich; i Rita, de Marta Buchaca). Altres títols que inclou la programació són Johny & Viena de Llàtzer Garcia o els concerts de Cesk Freixas The Sey Sisters

‘Johhny & Vienna’, un espectacle de Llàtzer Garcia sobre el món del western. © Paco Amate.

Per altra banda, també s’oferirà un espectacle a Faro (Portugal), fruit de la Primera Trobada Internacional de Rooftops a Europa que es va dur a terme al mateix lloc el passat mes de gener. Allà va néixer la primera col·laboració entre Terrats en Cultura i el festival Açoteia (a Faro) amb l’espectacle Horitzons, una col·laboració entre Galopim i Pau Alabajos que treballaran conjuntament en residència artística a cada ciutat i oferiran un concert a cada festival.

 

 

Pots consultar tota la programació al web de Coincidències.