El futur de la cultura, a debat

22.03.2017

La cultura que ve és un simposi sobre el futur de la cultura catalana i el seu espai al món. L’organitza el Departament de Cultura de la Generalitat amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró, que acollirà l’esdeveniment. Serà el dijous 23 i divendres 24 de març del 2017.

Albert Serra, fotografia de Pere Virgili

Obrir un debat públic sobre quatre grans àmbits que incideixen en l’univers de cultura. Aquesta és la intenció de La cultura que ve, el simposi sobre el futur de la cultura catalana. El simposi tindrà lloc el 23 i 24 de març a la Fundació Miró, i comptarà amb la presència del conseller de cultura Santi Vila.

Els quatre àmbits en qüestió són la cultura i les empreses creatives, on es debatrà sobre el potencial de les arts per a generar organitzacions i empreses rendibles social i econòmicament; la dimensió social de la cultura, on es divagarà sobre com la cultura pot millor la nostra societat. En tercer lloc, es tractarà el tema de la cultura i la tradició, i finalment, tot el sector participarà en l’àmbit de com es veu la cultura catalana al món.

Per abordar aquestes aproximacions al futur de la cultura de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat ha convidat pensadors i gestors de l’àmbit cultural de primer nivell i d’arreu del món. Alguns dels participants són el cineasta Albert Serra, el gestor i comunicador cultural Jordi SellasRicard Robles, director del Festival Sónar; Julius Wiedemann, director editorial de Taschen; João Fernandes, subdirector Artístic del Museo Reina Sofía, i personalitats del món cultural català com ara el poeta i crític Sam Abrams.