La corona d’espines de Sagarra al Teatre Alegria

16.05.2015

Aquest cap de setmana, dissabte 16 a les 21h i diumenge 17 a les 18h, el Teatre Alegria de Terrassa acull la representació de la peça teatral La corona d’espines, escrita per Josep Maria de Sagarra. L’obra està dirigida i produïda per la companyia de teatre Qollunaka Grup de Teatre i dirigida per Òscar Garcia.

Qollunaka Grup de Teatre representa 'La corona d'espines'

Qollunaka Grup de Teatre representa ‘La corona d’espines’ | Foto: Qollunaka

Després de representar Terra baixa, d’Àngel Guimerà, i de la bona acollida de l públic, la companyia ha decidit atrevir-se de nou amb una obra de teatre en vers, en aquest cas, una de Sagarra. Tal com assegura la companyia, van creure que era un bon moment per recuperar “un tipus de teatre que agrada molt al públic i que ha implicat en el seu laboriós procés de preparació, un nombre molt important de components de la nostra companyia”, amb un repartiment de més de vint actors i actrius. A més a més, la representació compta amb una banda sonora feta a mida i interpretada per músics en directe.

Segons confessa la companyia,“a l’hora de triar l’obra vam recordar i recuperar la versió que als anys noranta, en commemoració del centenari del naixement de Sagarra, va protagonitzar la nostra admirada Àngels Poch”, a qui, juntament amb Dolors Duocastella, dediquen aquesta representació. Precisament, Qollunaka Grup de Teatre ha decidit recuperar-la ara que fa 120 anys del naixement de Sagarra.

Dividida en tres actes i escrita en vers, La corona d’espines es va estrenar per primera vegada l’any 1930. L’obra, que narra les trifulgues d’un acord de matrimoni entre una pubilla i un nebot sense pares, és una de les obres més conegudes de l’autor català.

La companyia teatral va néixer fa més de dotze anys amb un objectiu molt clar: no deixar mai el públic indiferent. És per això que no només ha explorat tots els gèneres possibles —música, teatre de text, de vers, vodevil, teatre de l’absurd, contes infantils, drames, etc.—, sinó que s’ha atrevit amb la revisió i readaptació de clàssics catalans com Josep Maria Folch i Torres, Àngel Guimerà o Jordi Teixidor.

Les entrades, que valen 10€ (8€ per a infants menors de 12 anys, jubilats i grups de més de 12 persones) es poden comprar a taquilla o reservar anticipadament al correu entradesqollunaka@gmail.com.