Premi per la Caputxeta Galàctica

11.05.2015

L’espectacle La Caputxeta Galàctica de la companyia Insectotròpics ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre a la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic. A més, l’actriu Mònica Glaenzel ha estat guardonada amb el premi a millor actriu per l’espectacle M.A.R.I.L.U.LA, i l’actor Ton Gras, de l’espectacle MedeaMaterialMedea, de la companyia Artmagnètic, ha obtingut el premi a millor actor. El Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l’actor català Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional.

La caputxeta galàctica

El Premi, un dels guardons teatrals de major dotació econònica d’aquest país, consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural  Terrassa. El Premi BBVA pretén donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

D’entre un total de 84 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Nadia de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d’Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Producccions i Locus Amoenus d’Atresbandes, que podrem veure a la Sala Beckett, han estat els 5 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Vic, Tàrrega, Calldetenes i Berga, respectivament. Cadascuna d’aquestes obres s’ha emportat 900 euros.

Etiquetes: