La CAL celebra 20 anys amb un concurs de microrelats

2.02.2016

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) és un moviment cívic que aplega i coordina centenars d’associacions i entitats d’arreu dels Països Catalans. Com que aquest any fa 20 anys, ha decidit celebrar-ho engegant un concurs de microrelats en català, organitzat juntament amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Teniu temps d’enviar el vostre microrelat des de l’1 de febrer fins al 31 de març. La celebració d’aquest aniversari culminarà amb un acte el 6 de maig a l’Ateneu Barcelonès.

Detall d'una matriu de la ela geminada, procedent d'una màquina d'escriure Olivetti Studio 44.

Detall d’una matriu de la ela geminada, procedent d’una màquina d’escriure Olivetti Studio 44.

Els aspirants poden participar en una de les dues categories: la categoria oberta s’adreça a qualsevol persona major d’edat, en la qual la temàtica dels contes han de girar entorn a alguns dels motius del lema de la CAL —llengua, cultura i llibertat— i ha de tenir un màxim de 1.200 caràcters amb espais inclosos. La categoria Xerrem, en canvi, s’adreça als participants dels grups de conversa Xerrem; la temàtica d’aquesta categoria és lliure, els relats s’han de presentar en format àudio i han de tenir una durada màxima de dos minuts. Els contes han d’estar en català i han de ser inèdits i no premiats en altres certàmens literaris. L’objectiu d’aquest concurs és, sens dubte, contribuir al foment de l’ús del català. Per a més informació, podeu consultar les bases.

Per a cada categoria, hi ha tres premis. El primer premi de la categoria lliure consisteix en una inscripció gratuïta a un curs de 20h de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, mentre que el de la Xerrem consisteix en dues entrades per a una representació de teatre i un lot de llibres. Els autors dels relats que quedin en segona i tercera posició també rebran un lot de llibres.