Jordi Oriol al Born CC

14.10.2013

Jordi Oriol versiona el Hamlet de Shakespeare traslladant-lo als nostres dies. ‘La Caiguda de l’H (versió muda) és una versió acústica de ‘La Caiguda d’Amlet’, del mateix autor i dirigida per Xavier Albertí. Avui dimarts podreu veure aquest espectacle a El Born Centre Cultural, dins el cicle ‘Rapsodes al Born’ (21h 3€.)

Jordi Oriol presenta demà al Born Centre Cultural una lliure versió del text de Hamlet.

Paraula i música aniran de la mà en aquest espectacle rapsòdic, amb música de Jordi Santanach. Una formació de cambra consistent en un clarinet, un clarinet baix, un cello i la bateria acompanyaran el text de Jordi Oriol, que farà una digressió sobre el pas de l’estat de la inconsciència a la presa de consciència d’un personatge inspirat en el text shakesperià de Hamlet. Aïllament, solitud, alliberament i presa de consciència en quatre etapes que marcaran un ritme musical trepidant que comença a partir d’una caiguda. La (semi) desaparició d’una lletra que sembla muda, que no sona. Que s’escriu però que no es pronuncia. Que hi és però que de vegades sembla invisible. Una lletra que lluita per existir, per reclamar la seva veu.

“Trobo en Hamlet un curiós comportament desequilibrat d’interrogatori mental, talment com si estigués caient sense parar des que fou escrit per Shakespeare. Però el seu destí el desconeixem com la mort o els límits de l’univers”, explica l’autor de l’obra, Jordi Oriol.

“Aquesta peça incideix sobretot en el camp sonor, en la recerca d’un espectacle per a l’oïda”, comenta Jordi Santanach, compositor. La música pretén treballar la sonoritat i cadències del text en boca del propi autor (Jordi Oriol) conjuntament amb la faceta dels músics Sasha Arganov (cello i serra), Oriol Roca (bateria i joguines) i Jordi Santanach (clarinet, clarinet baix). La música dialoga amb el discurs de l’autor transportant-nos a un ventall d’espectres sonors: fonètics i acústics que ens endinsen en les aventures d’H.

Jordi Oriol, Sasha Arganov, Oriol Roca i Jordi Santanach duran a escena 'La Caiguda de l'H (versió muda)', amb text de Jordi Oriol i música de Jordi Santanach.