La Biblioteca Virtual s’omple d’estiu

27.07.2017

La Biblioteca Virtual de la Xarxa Municipal de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ofereix aquest estiu diverses propostes per preparar les vacances i aprofitar l’estiu. Des de recomanacions musicals, cinematogràfiques i de lectures per aquests mesos fins a un recull de blogs de viatges o aplicacions mòbils per aprendre idiomes.

Arenys de Mar | Foto: Flickr/Juan Salmoral

D’una banda, la Xarxa de Biblioteques Municipals, com també ha fet el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, obres les seves biblioplatges i bibliopiscines per apropar la lectura a platges i piscines: enguany hi ha dues biblioplatges, 24 bibliopiscines i set espais més habilitats per a la lectura a l’aire lliure, a mercats, jardins, parcs i patis. Aquests punts de lectura els trobareu a llocs tan diversos de les comarques barcelonines com Abrera, Capellades, Arenys de Mar, Castelldefels, Cervelló, Pineda de Mar, Gironella, Mollet del Vallès, Navarcles, Sabadell, etc. En aquest enllaç trobareu els horaris d’estiu i el llistat de serveis.

A la secció de cultura popular dels prestatges virtuals de la XBM, la Diputació hi recull els esdeveniments més característics de la cultura popular catalana, de l’estat espanyol i d’arreu del món: dansa, música, festes i tradicions com els focs de Blanes, el Premi Teresa Rebull o el Festival Tradicionàrius 2017, així com també es destaquen i es donen a conèixer altres aspectes de la cultura popular catalana, com la gastronomia.

A l’Aladí, el catàleg col·lectiu de la XBM, s’hi poden consultar els títols més prestats a les Biblioteques de la XBM: Todo esto te daré, de Dolores Redondo, El laberinto de los espíritus de Carlos Ruiz Zafón. Així mateix, els bibliotecaris també fan les seves recomanacions: La Sang de les promeses de Wadji Mouawad, Efecte dominó d’Olivier Norek, Felicidad familiar de Lauren Colwin o Omega d’Enrique Morente en són algunes. Les podeu consultar totes en aquest enllaç.

Per als infants, el portal Gènius inclou recomanacions, un recull de les activitats a les biblioteques, receptes de cuina estiuenca i també propostes de manualitats i jocs, així com una postal virtual perquè puguin enviar-la als seus amics.

La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix tot un univers de serveis pensats per a tots els públics i centrats en el préstec, informació, accés a noves tecnologies, aprenentatge i entreteniment.