La Beckett, el garatge de Xarim Aresté per una nit

17.01.2013

Ja ha començat el cicle de concerts “Els dimarts em sentiràs” a la Sala Becket. Juntament amb el segell Bankrobber, la sala ha organitzat uns concerts de proximitat, amb un públic molt reduït que pot gaudir d’una selecció dels músics de la generació actual. Així doncs, els dimarts a la Beckett no hi haurà teatre sinó música. I el primer a trepitjar l’escenari davant el teló va ser Xarim Aresté (Very Pomelo).

Xarim Aresté, guitarra i veu de Very Pomelo, ha estat el primer de pujar als escenaris de la Beckett en el cicle de concerts "Els dimarts em sentiràs". Foto: Maria Diumaró.

Sala plena i públic expectant. Xarim Aresté apareix davant la cortina vermella i sota els focus. En un silenci total, en Xarim ens pregunta “això vol dir que ara sí que ja sóc algú, no?”. La seva modèstia ens fa riure d’incredulitat. Agafa la guitarra i al primer tema ja ens torna a demostrar que la guitarra és com una part del seu cos: li costa parar de tocar, no se’n cansaria mai. Rapidesa en els dits de la mà esquerra, contundència a la mà dreta, i una veu que encara aguts amb tots els embarbussaments possibles. Els Very Pomelo són increïblement energètics en directe, però aquesta versió reduïda del grup val tant la pena com la banda sencera.

Xarim Aresté | Foto: Maria Diumaró.

Entre els espectadors hi havia dos grans mestres del Xarim, Gerard Quintana i un altre cantautor de directes potents, Paul Fuster. Tant l’intercanvi de comentaris que es feien en veu alta com la franquesa del músic protagonista van fer del concert una nit de rock exemplar però també de bon rotllo i encara més proximitat. El cantant i guitarrista va repassar temes de tots els discs de Very Pomelo (l’últim, Ràdio Clotxa, i Figaro Figaro i Xurrac asclat, tots editats per Chesapik) i també ens va obsequiar amb algun dels temes que aniran al seu proper disc en solitari, previst perquè surti el mes d’abril. Folk, rockabilly, blues, rumba, pop… No se li pot demanar més.

Gran idea, la d’aquest cicle. Faltava un espai íntim però còmode, una sala on s’escoltés la música des d’un silenci total, sense haver d’aguantar els que fan la birra a la barra o passar-se l’estona drets. La nova proposta musical de la Beckett i Bankrobber és un caramel que qualsevol melòman gaudiria. Passaran per aquest escenari -ara ja interdisciplinar- La Sentina, Isaac Ulam, Miss Carrussel, Esperit!, Miss Q, Miquel Serra i El chico con la espina en el costado.

Cal respondre a propostes com aquesta. Amics, els dimarts us sentirem!