El documental ‘La Batalla del Varsòvia’, es presenta el 2 de maig a Barcelona

27.04.2012

El proper 2 de maig es presentarà a Barcelona el documental ‘La Batalla del Varsòvia’, en un acte organitzat pel Col·legi de Metges a la seu del carrer Bonanova, 47, a les set de la tarda. La presentació coincidirà amb l’estrena a Televisió de Catalunya, que n’ha adquirit els drets i l’emetrà dissabte 5 de maig pel Canal 33, dins del programa ‘Segle XXI’.

batalla del varsòvia

Amb guió i direcció d’Àlvar Martínez i Juli Esteve i amb imatge i edició d’Esther Albert i Antoni Arnau, ‘La Batalla del Varsòvia’ explica la història de l’hospital fundat per exiliats republicans l’any 1944. Destinat, primerament, a atendre els ferits de l’ “Operació Reconquista”, va servir més tard com a hospital civil i centre sanitari de referència per atendre als 150.000 exiliats al sud de França.

En el documental apareixen testimonis d’aquells refugiats del 1939 o familiars de supervivents, descendents dels metges francesos que ajudaren els republicans ferits. Rodat durant el 2011 a Tolosa, la Jonquera, Barcelona, Madrid i València, ‘La Batalla del Varsòvia’ inclou també imatges dels anys 40 procedents de diversos arxius audiovisuals francesos i nord-americans, com ara la pel·lícula ‘Spain in exile’ (1948).

Vegeu-ne el tràiler aquí.