Avui Ian Mc Ewan aterra a Kosmopolis

21.02.2017

Del 22 al 26 de març d’enguany el festival Kosmopolis, la festa de la literatura amplificada, torna a ocupar la seu del CCCB. Werner Herzog, Sophie Divry, John Banville, Orna Donath, Jean Echenoz, Marta Sanz, Jo Nesbo, Lynne Segal, Pierre Lemaitre, Raquel Crisóstomo i Marc Pastor són alguns dels autors que hi faran acte de presència. Avui l’escriptor anglès Ian Mc Ewan presenta la seva darrera novel·la en el marc del festival.

Ian Mc Ewan

“La nova edició biennal de Kosmopolis intenta aproximar-se als profunds canvis de sensibilitat que estan tenint lloc mentre la temperatura planetària continua augmentant”, explica el director del festival, Juan Insua. Per això, les activitats que acull estan organitzades en diverses temàtiques: Diàlegs K, La literatura del canvi (climàtic), Constel·lacions femenines, Pensar en vinyetes, El passeig de Robert Walser, Literatura en xarxa, Bookcamp V. Hi ha futur més enllà del llibre?, i Canal Alfa. A continuació destaquem algunes de les activitats que hi trobareu.

Vuit propostes per aquest Kosmopolis

1. Timothy Morton, Lynne Segal, Marina Espasa i Xavier Theros són els encarregats d’obrir la sessió inaugural del festival, “Quan tot canvia”, i que tindrà lloc el dia 22 de març a les 18h al Hall del CCCB. Espasa i Theros presentaran el projecte Mapa10, una cartografia literària de la ciutat de Barcelona elaborada per Itziar González i Jordi Galves, amb la col·laboració de l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura.

2. Hope Jahren farà la conferència, el dia 23 a les 18h a la Sala Teatre, “Com l’arbre plantat vora l’aigua: la màgia de les arrels, les fulles, i tota la resta”. En aquest acte, Jahren explicarà els mètodes increïbles i únics que les plantes del nostre entorn utilitzen per establir-se, créixer, florir i defensar-se.

3. “Innovació liderada per dones” és la taula rodona que amb Lauren Romeo, Laura Huerga, Anna Ascolies, Mireia Lite i Maribel Riaza, moderades per Joana Sánchez, analitzarà si l’entorn editorial és women-friendly, i els projectes liderats per dones d’aquest sector. Es podrà veure el 23 de març a les 17.30h a la Sala Raval.

4. Esteban Feune de Colombi i Marc Caellas ens conviden el divendres 24 de 17 a 19h a fer un itinerari pel Poble Sec, en què Feune i Caellas ens fan una proposta estètica a partir de la novel·la El paseo de Robert Walser.

5. Una altra proposta interessant és la taula rodona “Retorn a la paraula parlada”, el dia 24 a les 17h a la Sala Raval. Irene Fortes, Benjamín Figueres, Paulina Waderna i Juliana Rueda, moderades per Javier Celaya, abordaran la reivindicació de la literatura a través de les noves tecnologies, que poden transformar-se en un espai on se’n pugui llegir, escoltar i sentir.

6. El dissabte 25 de març a les 12h el Hall del CCCB acollirà el col·loqui entre Jo Nesbo, Marc Pastor i Serielizados, en què es parlarà de Harry Hole, Occupied i altres històries nòrdiques.

7. Belén Santa-Olalla i Nieves Rosendo explicaran, el 25 de març a les 13h a la Sala Raval, els límits del llibre a través de la seva experiència en el disseny i desenvolupament d’El proceso, una adaptació teatral del llibre de Kafka El procés, estrenada a Màlaga el passat novembre, en què s’exploraren els límits transmèdia del clàssic.

8. Un altre dels imprescindibles d’aquest Kosmopolis és la conversa entre Werner Herzog i Paul Holdengraber. El diàleg tindrà lloc el 25 de març a les 21h al Hall del CCCB.